Ο Ισπανός Καφετζής Κασίγιας… έγινε ο ήρωας του Internet!!!(photos)

0

Σας παρακαλώ» εκλιπαρούσε αστυνομικούς και διαδηλωτές ο Αλμπέρτο Κασίγιας, ενώ στεκόταν στην είσοδο του εστιατορίου που διατηρεί στο κέντρο της Μαδρίτης. Οι γύρω δρόμοι είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, τα δακρυγόνα και οι μολότοφ έπεφταν βροχή… Όμως εκείνος στεκόταν αγέρωχος στην πόρτα, προσπαθώντας να προστατεύσει το κατάστημα και τους πελάτες του.

Ορισμένοι αιμόφυρτοι διαδηλωτές είχαν βρει καταφύγιο μέσα σε αυτό, κυνηγημένοι από αστυνομικούς, όμως ο Κασίγιας ήταν αποφασισμένος να εμποδίσει ακόμη και τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να μπουν μέσα, φοβούμενος τα χειρότερα…

«Δεν είμαι ήρωας… Απλά δε μπορούσα να το επιτρέψω», δήλωσε αργότερα σε δημοσιογράφους. Οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη στιγμή έκαναν το γύρο του κόσμου μέσω των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης. Οι ισπανικές εφημερίδες τον αποκάλεσαν «Ήρωα της Ημέρας».

«Ήμουν τρομοκρατημένος, όπως και οι υπόλοιποι», λέει ο ίδιος. «Είπα στους αστυνομικούς ότι δε μπορούν να μπουν μέσα, γιατί μέσα υπάρχουν γυναικόπαιδα. Την ώρα που προσπαθούσα να τους μιλήσω, οι πέτρες από την άλλη πλευρά έπεφταν βροχή».

Γεννημένος στη Μαδρίτη, ο Αλμπέρτο Κασίγιας έζησε για πολλά χρόνια στη Βενεζουέλα. Έχει δει με τα μάτια του αμέτρητες βίαιες καταστολές διαδηλώσεων. Ήλπιζε όμως πως στη γενέτειρα του, δε θα έβλεπε κάτι τέτοιο.

Δηλώνει ψηφοφόρος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και απογοητευμένος από την πολιτική που έχει χαράξει. «Ψήφισα τον Ραχόι, αλλά όχι για αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης», εξηγεί.

Στο παρακάτω βίντεο, που περιλαμβάνει σκηνές από τις εκτεταμένες ταραχές που σημειώθηκαν στη Μαδρίτη, μπορείτε να δείτε τον Αλμπέρτο Κασίγιας να ορθώνει το ανάστημα του στην είσοδο του καταστήματος του.

Προηγούμενο άρθροΔείτε τον χάρτη με τις χώρες με τα “μεγάλα και μικρά γυναικεία στήθη”!
Επόμενο άρθροΚάλεσμα π.Προσκόπων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τα 60χρόνια της Κ.Ε.Π.Π.Ε.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.