Νέο ΑΔΙΕΞΟΔΟ στην μεταφορά μαθητών στα σχολεία!

0

Σε νέο αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το θέμα της μεταφοράς μαθητών εξαιτίας της συνεχιζόμενης άρνησης των υπηρεσιών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να πληρώσουν τις οφειλές του προηγούμενου σχολικού έτους.

Οι μεταφορείς αρνούνται να εκτελέσουν νέα δρομολόγια, αν δεν αρχίσουν να εξοφλούνται σταδιακά οι παλιές οφειλές και το κράτος μέχρι στιγμής χρωστά στην Περιφέρεια Αττικής συνολικό ποσό 19 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι και τον Ιούνιο του 2012.

Παρόλα αυτά η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε την καταβολή από δικούς της πόρους, ακόμα 3 εκατομμύρια ευρώ, προσπαθώντας να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης. Όσο όμως οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου δεν ενταλματοποιούν τις παλαιές οφειλές, οι μεταφορείς δεν θα εκτελούν δρομολόγια και το πρόβλημα θα παραμένει.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε τα εντάλματα πληρωμής της Περιφέρειας και αρνήθηκε να τα αποπληρώσει αν αυτά δεν μειωθούν σε ποσοστό 20%.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Περιφέρεια, το υπουργείο Οικονομικών απαντώντας σε επίσημο έγγραφο ανέφερε πως «η παροχή έκπτωσης δεν μπορεί να επιβληθεί αλλά είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της σχετικής διαπραγμάτευσης. Σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν τελεσφορήσει, προφανώς ισχύουν οι όροι της σύμβασης που έχει υπογραφεί και θα πρέπει να εξοφληθούν οι σχετικές υποχρεώσεις από το σύνολο των πόρων που οι Περιφέρειες έχουν στη διάθεσή τους». Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου ζητούν από την Περιφέρεια : «έκπτωση 20%, αλλιώς δεν πληρώνουμε».

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας «Με κουτοπονηριές, μετάθεση ευθυνών, τακτικισμούς και συνεχείς αναβολές δεν λύνεται το πρόβλημα. Αν έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τις οφειλές τους, επειδή δεν έχουν τα χρήματα, να το δηλώσουν ξεκάθαρα, ώστε όλοι να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Προηγούμενο άρθροΓια ΛΟΥΚΕΤΟ και άλλοι 6 Δήμοι!
Επόμενο άρθροΜαϊμού Διαζύγια λόγω Μνημονίου!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.