“Λουκέτο” σήμερα σε όλη τη χώρα…

1


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα  ολόκληρη η χώρα, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα.
Απεργιακός «πυρετός» αύριο σε όλη τη χώρα

Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Η ΓΣΕΕ απορρίπτει την κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, τις προθέσεις κατ’ εντολήν των δανειστών για μείωση των αποζημιώσεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την 24ωρη γενική απεργία, η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις και άλλες δράσεις στο προσεχές διάστημα εφόσον τα «αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα» συζητηθούν και ψηφισθούν στο Κοινοβούλιο.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια «στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών, ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων αλλά και των άμεσων ή έμμεσων απολύσεων στο δημόσιο τομέα που απαιτεί η τρόικα».

Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις αποφάσισε και η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) με κλείσιμο των επιχειρήσεων και καταστημάτων ως τις 15.00.

«Τα μέτρα που αναμένεται να αποφασισθούν θα διευρύνουν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία», υποστηρίζει η ΓΣΕΒΕΕ και προσθέτει:«Η δραστική μείωση εισοδημάτων, η παράλογη υπερφορολόγηση, η μεγάλη πτώση της ζήτησης καταστρέφει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας. Η παντελής δε έλλειψη αναπτυξιακών μέτρων, ελπίδας και προοπτικής οπισθοδρομεί επικίνδυνα τη χώρα και αποτρέπει κάθε σκέψη για επένδυση».

Ποιοι απεργούν
•Δημόσιοι υπάλληλοι
•Εφοριακοί
•Δάσκαλοι- καθηγητές
•Προσωπικό Ταμείων
•Νοσοκομειακοί γιατροί
•Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ
•Εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες
•Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ
•Τραπεζικοί υπάλληλοι
•Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
•Σιδηροδρομικοί
•Ναυτεργάτες

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τα λεωφορεία και τα τρόλει θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Τετάρτης . Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργήσουν κανονικά όλο το 24ωρο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, καθώς και η γραμμή του μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί, καθώς η ΠΟΕΙΑΤΑ εξέφρασε την αντίθεσή της σε απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας με το επιχείρημα ότι δεν συμβάλλουν στην «ανατροπή της καταστροφής».

Δεμένα τα πλοία
Στην αυριανή 24ωρη απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Συνεπώς, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων (από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Πρέπει να σημειωθεί πως σήμερα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και θα ακολουθήσει πορεία.

Εως 30/9 οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών
Παράταση των κινητοποιήσεών τους έως το τέλος του μήνα αποφάσισαν, εξάλλου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι εμμένει στις κινητοποιήσεις, προκειμένου «να αντιμετωπίσουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα, να συνεχίσει να υπάρχει φαρμακευτική περίθαλψη στον τόπο μας, να συνεχίσουν οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακα τους από τα ασφαλιστικά ταμεία με πίστωση και τα φαρμακεία να επιβιώσουν ως οικονομικές μονάδες».

ethnos

Προηγούμενο άρθροΌταν δεν υπήρχε Photoshop…
Επόμενο άρθροΕργαζόμενοι ΟΤΑ και Δήμαρχοι μαζί… στην Απεργία σήμερα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη .Τα μέτρα είναι σκληρά μόνιμα και βαναυσα ,αν τους επιτρέψουμε να τα περάσουν.Σηκωθείτε από καναπέδες πολυθρόνες αφήστε κάτω τον Φραπέ,όχι για να δείτε την τηλεοπτική διαφήμιση του ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για τα βιβλία ,αλλά να δώσουμε ένα ηχηρό μηνυμα στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..-,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.