Κλειστό λόγω μνημονίου… το Δημαρχείο Τετάρτη & Πέμπτη!

0

Με αναστολή της λειτουργίας των δήμων την Τετάρτη, 12 και την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου αντιδρούν οι δήμοι της χώρας στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότησή τους, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου  για ολοκληρωτική κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση ελήφθη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη διάρκεια  των διήμερων κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί:

Την Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11.00 , πορεία και συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 13.00.

Θα προηγηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Την Πέμπτη στις 10.00  σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών της Βουλής αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα ενημερώσει τους εκπροσώπους της Εθνικής Αντιπροσωπείας για τα κρίσιμα οικονομικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης που οδηγούν τους Δήμους σε κατάρρευση.

Κατά το διήμερο κλείσιμο των δήμων οι δημοτικοί υπάλληλοι προσέρχονται κανονικά στα καθήκοντά τους και αποχωρούν στο τέλος του ωραρίου εργασίας τους αλλά δεν προσφέρουν υπηρεσίες.

Οι αιρετοί σε κάθε δήμο θα ενημερώνουν τους προσερχόμενους δημότες για τους λόγους που οδήγησαν στη διήμερη αναστολή λειτουργίας των δήμων.

Για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων θα υπάρχει «προσωπικό ασφαλείας», ενώ  θα παρέχονται υπηρεσίες μόνο από τις ευαίσθητες οργανικές μονάδες «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.

Η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30% – που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012 – επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχε προειδοποιήσει η Αυτοδιοίκηση, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.

Οι νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση απειλούν όλες τις υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης,(παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημοτικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΑΠΗ, κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση των σχολείων, παιδικών χαρών, πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Επιπλέον οδηγούν τους δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.

«Οι δήμαρχοι γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΕ. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη 6.00μμ, η κηδεία της συζύγου του Σταύρου Κόντου…
Επόμενο άρθρο“11η Σεπτεμβρίου”… 11 χρόνια μετά!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.