Δάγγειος πυρετός στη Ελλάδα με ένα θύμα…!

0

20120904-205958.jpg

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους πολίτες του δήμου Αγρινίου η είδηση ότι στην περιοχή τους εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα Δάγγειου πυρετού στην Ελλάδα από την περίοδο 1927-1928.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι 84χρονος απεβίωσε πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο της Πάτρας από σύνδρομο αιμορραγικού πυρετού και σηπτικού σοκ ενώ είχε εργαστηριακές ενδείξεις πρόσφατης λοίμωξης από τον ιό του Δάγγειου πυρετού. Ο ασθενής είχε κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγρινίου αλλά η κατάσταση του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε σε αυτό της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ πάντως αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Υγείας και Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Φατούρου: “Τι θα πει εργαστηριακές ενδείξεις; Η κλινική του εικόνα ποιά ήταν; Μήπως υπήρχε άλλο νόσημα που δεν το έλαβαν υπόψη; Μπορεί να έχασε την ζωή του από αιμορραγικό πυρετό αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι… Εγώ κρατώ τις επιφυλάξεις μου και ελπίζω να επιβεβαιωθώ. Παρ’ όλα αυτά εμείς σαν υπηρεσία το λαμβάνουμε ως πιθανό κρούσμα και θα κάνουμε ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις .Υπακούμε στο δελτίο Τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ και ήδη ξεκινήσαμε επιδημιολογική διερεύνηση στην περιοχή και ότι άλλο απαιτείται”.

Ο ιός του Δάγγειου πυρετού μεταδίδεται με κουνούπια συγκεκριμένου είδους, τα οποία δεν έχουν βρεθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει όμως στην Ελλάδα το λεγόμενο “κουνούπι-τίγρης”, που θεωρείται δυνητικός διαβιβαστής του ιού. Να τονισθεί ότι ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Προηγούμενο άρθροΔείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 90 Χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή(14-16/09)
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το 5ο Φθινοπωρινό Ανοικτό Τουρνουά του ΣΟΝΦ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.