Αναστάτωση… για τις φήμες κλεισίματος του Νοσοκομείου “Αγία Όλγα” στην Ν.Ιωνία!

2


Ενημέρωση για τη φημολογούμενη κατάργηση του Κωσταντοπούλειου Νοσοκομείου «Αγία Όλγα» έγινε από τη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο. Παρόντες στη συζήτηση βουλευτές, εκπρόσωποι της διοίκησης των γιατρών και των εργαζομένων στο Αγία Όλγα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και δημότες.

Ο δήμαρχος Ηρ. Γκότσης διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για τις υψηλές υπηρεσίες υγείας και την υψηλή πληρότητα του νοσοκομείου, ενώ διατρανώνει την πρόθεση του δήμου να βρεθεί μαζί με τους δημότες να αντισταθούν σε μια τέτοια απόφαση της κυβέρνησης διεκδικώντας σταθερά τη δημόσια δωρεάν υγειά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δημοτικός σύμβουλος τη μείζονος αντιπολίτευσης και πρόεδρος των εργαζομένων στο «Αγία Όλγα» Γ. Λαζαρίδης, ο οποίος έδωσε το ιστορικό των γεγονότων που ξεκίνησαν από τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην υψηλή πληρότητα του Κωσταντοπούλειου η οποία αγγίζει το 87,5% ενώ οι διαβόητοι δείκτες αποδοτικότητας που χρησιμοποιήθηκαν από το ρεπορτάζ σαν βασικό επιχείρημα για την κατάργηση του Αγία Όλγα αγγίζουν το 41%, όταν το Θριάσειο είναι στο μόλις 19%. Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε στον υψηλού επιπέδου τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το νοσοκομείο ενώ ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις που δείχνουν το Κωσταντοπούλειο «να βγαίνει» μεν από τη μαύρη λίστα επισημαίνοντας ωστόσο πως: «πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση γιατί οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι» και πως η κατάργηση οποιασδήποτε μονάδας αποτελεί αιτία πολέμου.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της διοικήτριας του Κωσταντοπούλειου. Η κ. Μπαλαούρα τόνισε πως η διοίκηση βρίσκεται σε εγρήγορση αναμένοντας τις αποφάσεις του υπουργείου, ενώ διευκρίνισε πως ο περίφημο δείκτης αποδοτικότητας αφορούσε στοιχεία του 2009, συμπληρώνοντας πως η διοίκηση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά παρακολουθεί την αποδοτικότητα του νοσοκομείου ώστε να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να απαντήσει με πλήρη στοιχεία.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των ιατρών του νοσοκομείου και μέλος της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, κ. Μπότσιος, ο οποίος μίλησε εφ΄ όλη της ύλης. Ο κ. Μπότσιος αναφέρθηκε στις δυσμενέστατες συνθήκες (οικονομικές και συνθήκες εργασίας) κάτω από τις οποίες εργάζονται οι νοσοκομειακοί ιατροί, τονίζοντας την επιλογή τους να συνεχίσουν προκείμενου το δημόσιο νοσοκομείου να συνεχίσει να παρέχει τις λειτουργίες του και διαψεύδοντας την ισοπεδωτική ταύτιση όλων των γιατρών με το «φαλεκάκι» ή το «πάρτυ στις προμήθειες». «Το δημόσιο νοσοκομείο στέκεται στα πόδια του χάρη στο φιλότιμο της συντριπτικής πλειονότητας των γιατρών που δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και θα συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι». Αναφορικά με τους διαβόητες δείκτες ο κ. Μπότσιος έκανε λόγο για παιχνίδι διαρροών που σκοπό έχει να «μετρήσει» τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου αν δεν υπάρξει αντίδραση, ένα σχέδιο που συνδέεται με την είσοδο ιδιωτών στο χώρο της δημόσιας υγείας. «Το δημόσιο νοσοκομείο δεν είναι Rooms to Let! Να δουλεύουμε με 100% πληρότητα. Το δημόσιο νοσοκομείο δεν είναι ποτέ δυνατόν να έχει θετικό πρόσημο στον ισολογισμό του. Δεν είναι μπακάλικο. Διαφορετικά δεν είναι κοινωνική παροχή» ενώ έκλεισε τη τοποθέτηση του τονίζοντας πως μαζί με το δήμο και τη διοίκηση οι νοσοκομειακοί γιατροί θα ενώσουν τις προσπάθειες τους με στόχο «Να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο ΜΑΣ. Δεν είναι ο βιοπορισμός μας, σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε και στις πιο δύσκολες που έρχονται η διατήρηση των δομών αυτών είναι ότι πιο ριζοσπαστικό έχουμε να κάνουμε».

zonews.gr

Προηγούμενο άρθροΣε οριακό σημείο συνοχής… η Κυβέρνηση!!!
Επόμενο άρθρο“Η εξέγερση της Βαρσοβίας” (Powstanie Warszawskie)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.