Συνεχίζει την αποχή από την αξιολόγηση η ΑΔΕΔΥ παρά τη δικαστική απόφαση – 24ωρη απεργία στις 23 Σεπτεμβρίου

0

18908739_14222985.limghandlerΜε εικοσιτετράωρη απεργία απάντησε η ΑΔΕΔΥ στη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή των υπαλλήλων από τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο και  αποφάσισε την άμεση διακοπή της απεργίας για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Ειδικότερα το Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ” αριθμ. 2902/18.9.2014 απόφασή του, κάνει δεκτή την αγωγή του Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών, αναγνωρίζει ότι η εν λόγω απεργία που κήρυξε με την από 21 Αυγούστου 2014 απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ είναι παράνομη και καταχρηστική και υποχρεώνει την εναγόμενη να διακόψει την απεργία και να μην κηρύξει στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Η ΑΔΕΔΥ λίγες ώρες μετά την απόφαση ανακοίνωσε 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας κηρύσσει «απεργία- αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας του εκπαιδευτικού έργου».

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του Αρείου Πάγου στις 9:30 το πρωί της Τρίτης, την ώρα, δηλαδή, που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Κ. Μητσοτάκης: Θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι έλεγχοι

O υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και για τις δηλώσεις 19 δημάρχων της χώρας  που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και απέχουν από την διαδικασία της αξιολόγησης έκανε την εξής δήλωση:

«Κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα στον τόπο μας. Είναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να αξιολογούνται. Είναι αυτονόητο πως όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο, πρέπει να απομακρυνθεί.

Οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει πια κανένα άλλοθι και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι: Και όσοι αντιδρούν στην αξιολόγηση και στους ελέγχους, αλλά και οι πολιτικοί τους προστάτες.»

 

Προηγούμενο άρθροΕθελοντισμός στο Σχολείο Αγάπης…
Επόμενο άρθροΠροσλήψεις στους δήμους…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.