Γήπεδο ΑΕΚ: Φωτορεπορτάζ από την συνάντηση της Δημάρχου με τους εκπροσώπους της Κατασκευαστικής

0

ak-ghpedo-synanthsh (3)Στις 10 ακριβώς το πρωί της Παρασκευής(21/6) στον χώρο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ) που βρίσκεται στη Νέα Φιλαδέλφεια (Δεκελείας και Ατταλείας), ξεκίνησε η συνάντηση της Δημάρχου ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, Ευτύχιας Γαϊτανά-Αποστολάκη με τους εκππροσώπους των εταιριών που έχουν αναλάβει την μελέτη για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Από πλευράς ΑΕΚ κανένας εκπρόσωπος δεν εδωσε το παρόν, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που ξεκίνησε η συζήτηση.

Από τον Δήμο παρόντες ήταν  οι αντιδήμαρχοι, Ν.Παπανικολάου, Μ.Χατζηδάκη, Γ.Καραβίας, Αδ.Παϊδας.

2013-06-21-1203 ak-ghpedo-synanthsh (1) ak-ghpedo-synanthsh (2)

Θετική είναι η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Ευτυχία Αποστολάκη στην κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλά και για την πόλη.

«Το γήπεδο είναι μια ιστορία που μας ενδιαφέρει άμεσα. Από το 2010 αποτελεί προτεραιότητά μου η επιστροφή της ΑΕΚ στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Η βούληση υπάρχει και γι’ αυτό να είναι βέβαιοι όλοι. Πρέπει να γίνει το γήπεδο. Η συνάντηση θα έχει χαρακτήρα γνωριμίας με το νέο προεδρείο της Ερασιτεχνικής. Να βάλουμε τα πράγματα κάτω, να μιλήσουμε για τα σχέδια που έχουν, να μας αναλύσουν τις προθέσεις τους. Γι’ αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω εκ των προτέρων είναι πως θέλουμε να γίνει το γήπεδο. Η πρώτη συνάντησή μου ως δημάρχου ήταν με τον κ. Αδαμίδη και αυτό είναι ενδεικτικό της θετικής διάθεσης που έχω», ανέφερε κ. Αποστολάκη στην εφημερίδα «Goal».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως έχουν ωριμάσει απόλυτα οι συνθήκες για την επιστροφή της ΑΕΚ: «Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει ανάγκη την ΑΕΚ. Με την επιστροφή της ομάδας θα ανέβει ξανά όλη η περιοχή. Και η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα. Θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. Θα υπάρξουν πολλαπλά οφέλη, με τις θέσεις εργασίες, τους χώρους στάθμευσης, την καθημερινή ζωντάνια στην πόλη. Ειδικά τέτοιες εποχές είναι ακόμα πιο σημαντικά. Ο κόσμος θέλει να δουλέψει και θα είναι πολύ σπουδαίο να υπάρξουν προϋποθέσεις».

Παράλληλα, η δήμαρχος είναι θετική και στην κατασκευή και κλειστού γυμναστηρίου, στην έκταση του παλιού εργοστασίου της Μπριτάνια: «Ως προοπτική δεν είμαι καθόλου αρνητική στην προοπτική κατασκευής και κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη. Βέβαια, η περιοχή της Μπριτάνια είναι αρκετά ιδιαίτερη. Για παράδειγμα, δεν είναι όλη χαρακτηρισμένη για αθλητικές χρήσεις. Νομίζω πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε πρώτα την κατάσταση που αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο και μετά να δούμε τα υπόλοιπα. Ένα-ένα θα μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να βρούμε το καλύτερο για την πόλη και την ΑΕΚ».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως η αντιπαλότητα του Δήμου με την ΑΕΚ για τις προβλεπόμενες εμπορικές χρήσεις που είχε φρενάρει σχέδια για το γήπεδο παλιότερα, ανήκει στο παρελθόν: «Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμία ενημέρωση για το σχέδιο που θα στηριχθεί η ΑΕΚ. Δεν γνωρίζω ποιοι θα είναι οι όροι δόμησης, ποιες θα είναι οι εμπορικές χρήσεις που θα προταθούν. Στο παρελθόν υπήρχαν ζητήματα, αλλά πλέον αυτά δεν ισχύουν και δεν μπορούμε να μένουμε εκεί. Δεν αποκλείω την προοπτική συμμετοχής του δήμου στη διαδικασία. Βέβαια, πρόκειται για θέμα με πολλές παραμέτρους. Νομίζω πως θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η ΑΕΚ τις σκέψεις και τις προθέσεις της και έπειτα μετά να δούμε οτιδήποτε άλλο».

Προηγούμενο άρθρο20 εκ. για το γήπεδο της ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΑποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη της Δημάρχου Ευτυχίας Γαϊτανά-Αποστολάκη στο Fx!(video)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.