Πολιτών Πολιτεία: Ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα 2024 – Έργα και χρηματοδοτήσεις της δημοτικής αρχής Γιάννη Βούρου συνομολόγησε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ.

0

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της παράταξης Πολιτών Πολιτεία:

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2024, με σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. να συνομολογεί πως πρόκειται για έργα αλλά και χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισε κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Βούρου.

«Έργα και χρηματοδοτήσεις που δεν ήρθαν ως μάννα εξ’ ουρανού αλλά απαιτήθηκαν πολλές εργατοώρες και τεχνογνωσία από αυτούς που σήμερα προσπαθούν ατυχώς κάποιοι να απαξιώσουν. Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που ήδη έχουν ολοκληρωθεί όπως πχ τα έργα των αναβαθμών ή των περιμετρικών του γηπέδου της ΑΕΚ πεζοδρομήσεων, έργο για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, ή σε έργα που σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί όπως η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων της πόλης μας και οι ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις σε αυτά, αλλά στις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίσαμε είτε από το Πράσινο Ταμείο, είτε από το ΠΔΕ, είτε από το πρόγραμμα Φιλόδημος, είτε από το πρόγραμμα «Ανάπτυξης & Αλληλεγγύης των Δήμων Α. Τρίτσης», είτε από την Περιφέρεια Αττικής.

  •   Η κατεδάφιση του κτιρίου επί των Λ Δεκελείας και Επταλόφου, που άνοιξε τον δρόμο για την εξασφάλιση χρηματοδότησης και την ανέγερση του νέου πολυχώρου – ΚΑΠΗ,
  •   ο εκσυγχρονισμός & η αναβάθμιση των υποδομών των ΚΕΠ (μελέτη του 2022),
  •   η εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας (μελέτη του 2022),
  •   οι εργασίες συντήρησης στις κτιριακές υποδομές και στους αύλειους χώρους σχολικών μονάδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας (μελέτη του 2021),
  •   η ανακατασκευή αθλητικών χώρων (μελέτη 2022), ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στην οδό Παπαφλέσσα στη Δημοτική ενότητα Νέας Χαλκηδόνας (μελέτη 2022),
  •   η αστική αναζωογόνηση, ανάπλαση χώρου οδού Λάρνακος και διάνοιξη πεζοδρόμου Ο.Τ. 243Β στην Αγία Μαρίνα (μελέτη 2021), έργο το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει και αρκετά ακόμη.

Εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, για έργα που είχαμε στο πρόγραμμά μας, τα οποία σταδιακά πρόκειται να γίνουν πράξη αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής στην πόλη μας».

Αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο π. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Γιάννης Βούρος.

Επίσης με ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε πως εισήχθη από τη νέα δημοτική αρχή στην Ημερήσια Διάταξη της Δημοτικής Επιτροπής της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2024 καθώς και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21 Φεβρουαρίου και ξεκινά το προσεχές διάστημα το έργο:

 

 «Κατασκευή Πρότυπων Διαβάσεων σε κόμβους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας».

Η σχετική χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από την διοίκησή μας από τον Μάρτιο του 2023.

Πιο συγκεκριμένα με το Α.Π. αίτημα 50562 και ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης 29/7/2022, εντάχθηκε στη δράση 16631 που φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού και εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη – έξυπνη!

Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, μετεωρολογικός σταθμός, αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης, κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται το προσεχές δίμηνο να αναβαθμιστούν βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει, συνολικά 49 διαβάσεις πεζών της πόλης μας.

Το ποσό της χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 2.799.926,70 €.

Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο οποίο εκτενώς αναφερθήκαμε στις προγραμματικές μας ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο του Οκτωβρίου του 2023, καθώς και στην πρόσφατη απολογιστική συνέντευξη τύπου του Δεκεμβρίου του 2023 του π. Δημάρχου και όλων των στελεχών της δημοτικής μας αρχής.

Προηγούμενο άρθροΔείτε το πρόγραμμα του τριήμερου αποκριάς
Επόμενο άρθροΗ Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα Τομπούλογλου – Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.