Δημιουργούνται Επείγοντα μόνο για τραυματίες τροχαίων – Δείτε το Εθνικό Σχέδιο

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται παραλληλόγραμμη διάταξη του χώρου Αναζωογόνησης με σταθερό ή φορητό εξοπλισμό, ώστε να βελτιστοποιείται η εργονομία και η ταχύτητα των ιατρικών πράξεων.

Προ των πυλών είναι το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Τραύματος που θα αναπτυχθούν στο ΕΣΥ προκειμένου να λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα θύματα τροχαίων ατυχημάτων αλλά και τραυματίες από κάθε αιτία.

Το Υπουργείο Υγείας ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη σύσταση και οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος, το σχέδιο του οποίου θα παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα.

Με το νομοσχέδιο, θεσμοθετούνται τα Κέντρα Τραύματος και ορίζονται οι προϋποθέσεις της οργανωμένης λειτουργίας τους. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται νέο σχέδιο των χώρων Αναζωογόνησης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), ώστε να πληρούν τις μοντέρνες προδιαγραφές των Κέντρων Τραύματος που θα προβλέπει το νομοσχέδιο. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, δίνεται έμφαση στην ανεμπόδιστη είσοδο – έξοδο φορείων προς και από τον χώρο αναζωογόνησης.

Παράλληλα, σχεδιάζεται παραλληλόγραμμη διάταξη του χώρου Αναζωογόνησης με σταθερό ή φορητό εξοπλισμό, ώστε να βελτιστοποιείται η εργονομία και η ταχύτητα των ιατρικών πράξεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την Αττική στο FX-news.gr.
ΠΗΓΗ:PROTOTHEMA

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ


- Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ - ΓΑΛΑΤΣΙ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ