Συνεορτάζουμε με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος

0

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Συνεορτάζουμε, το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, τιμώντας την υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πάντων των Μικρασιατών Αγίων, στο Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Θα λάβουν χώρα στην ηλεκτρονική σελίδα, συνεχείς αναρτήσεις, αναφερόμενες στο σημαντικό κεφάλαιο της «Προσφυγικής Μνήμης», που αδιάλειπτα εμψυχώνει εμάς, τους πολίτες των Νέων Πατρίδων.

Αυτή η θεματική δράση, θρησκευτικού περιεχομένου, υλοποιείται από την τοπική ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα Ν. Φιλαδελφείας FX NEWS  και τους πολυθεματικούς χώρους Ν. Φιλαδελφείας STUDIO ELECTRONICS, AEK IDEA.ORG, FILADELFEIA NEWS MAGAZINE.

……………….

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, επικεφαλής Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ υποδέχεται τα Ιερά Λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς της Μητροπόλεως, λείψανα ιερά που μετακομίσθηκαν στη γη της Νέας Ιωνίας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, από τους αοιδίμους προπάτορες και ιδρυτές των πόλεων της Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας.

Αναμένεται, δεσπόζουσα η Ιερά Εικόνα της «Παναγίας της Διασωζούσης», η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας, ενθυμούμενοι ότι συνόδευσε και διέσωσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την καταστροφή, οδηγώντας τους στη νέα πατρίδα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εορτή Συνάξεως θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Διασωζούσης και πάντων των εν Μ. Ασία τιμωμένων Αγίων στη Ν. Ιωνία

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εορτάζει την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 (Μυροφόρων) την Σύναξη της Ιεράς Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Διασωζούσης εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέα Ιωνία τιμωμένων Αγίων.

Οι Ιερές Ακολουθίες της εορτής θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρες 8:30μ.μ-12:30π.μ.: Υποδοχή των Ιερών Λειψάνων πάντων των Μικρασιατών και των εν Νέα Ιωνία Αγίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως προέορτιος Ιερά Αγρυπνία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα 6:30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθως το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ώρα 07:00π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Iεράς Εικόνος και των Iερών Λειψάνων.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό, μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου (Παραλύτου), όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθροΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Αγώνας δρόμου “Γεώργιος Παπαβασιλείου” στο άλσος του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΠρωτομαγιά στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & πρόγραμμα εκδηλώσεων
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.