Μία ακόμη πρόταση της Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης – Δημιουργία πρότυπων διαβάσεων σε όλη την πόλη!

0

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ένταξη του έργου,  «Κατασκευή Πρότυπων Διαβάσεων σε κόμβους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» με Α.Π. αιτήματος 50562 και ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης 29/7/2022,  στη δράση 16631 που φέρει τον τίτλο: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο»,του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού και εργασίες που θα εκτελεστούν προκειμένου μια απλή σηματοδοτούμενη διάβαση πεζών να αναβαθμιστεί σε πρότυπη – έξυπνη.

Στον εξοπλισμό ενδεικτικά περιλαμβάνονται: συσκευές αφής πεζών, συσκευές σήμανσης τύπου LED, μετεωρολογικός σταθμός, αισθητήρες καταμέτρησης και ανάλυσης κυκλοφοριακών στοιχείων, εργασίες αποκατάστασης διαγράμμισης, κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται να αναβαθμιστούν βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει και εντός του 2023, συνολικά 49 διαβάσεις πεζών της πόλης μας.

Το ποσό της χρηματοδότησης για το εν λόγω έργο είναι της τάξης των 2.799.926,70 €.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τα στελέχη της Δημοτικής μας Αρχής όσο και τα στελέχη των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, για την συνεργασία και την σημαντική δουλειά τους στην προετοιμασία των φακέλων, που έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Το 2020, το 2021 και το 2022 όπως έχω αναφέρει ξανά ήταν χρονιές έντονης προεργασίας, προσπάθειας και δουλειάς τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται σταδιακά σε όλη την πόλη. Με παρεμβάσεις, δράσεις και έργα σημαντικά και απαραίτητα που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε χωρίς την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από το ΥΠ.ΕΣ., το Ταμείο Ανάκαμψης, την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο. 3,5 χρόνια μεθοδικής, ομαδικής και συντονισμένης δουλειάς που ξεκίνησε από το μηδέν και που παρά τα πρωτόγνωρα εμπόδια, τα αναχώματα και τις αλλεπάλληλες κρίσεις, σταδιακά γίνεται ορατή στους συμπολίτες μας. Συνεχίζουμε με την ίδια θέληση και με μεράκι για να υλοποιήσουμε όλα αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί προς τους συμπολίτες μας».

Προηγούμενο άρθροΣύγχρονη Πόλη: Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Επόμενο άρθροΓιάννης Βούρος ένας δήμαρχος δίπλα στη νέα γενιά – τη δική μας γενιά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.