Ανακοίνωση της Ομάδας Γυναικών για το νέο περιστατικό κακοποίησης

0

Η Ομάδα Γυναικών Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στη γυναίκα κάτοικο του δήμου μας που κατήγγειλε την κατ’ εξακολούθηση κακοποίησή της από πρώην σύντροφό της, αντιμετωπίζοντας την απαράδεκτη στάση του Α.Τ. Νέας Φιλαδέλφειας.

Επιβεβαιώνεται ότι μια γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους για να καταγγείλει περαστικά κακοποίησης σε βάρος της: από την αστυνομική αδιαφορία και αυθαιρεσία, τις μακροχρόνιες νομικές διαδικασίες μέχρι την έλλειψη μέτρων στήριξης από το κράτος (οικονομικής, νομικής, συμβουλευτικής), με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

 

Δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών.

Χτίζουμε δίχτυ ασφαλείας σε κάθε γειτονιά με την οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα.

Διεκδικούμε :

  • Μέτρα στήριξηςτων άνεργων γυναικών (επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις), των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, κατοχυρωμένους από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για να μπορέσουν οι γυναίκες να σταθούν με αξιοπρέπεια στα πόδια τους και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμόγια τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών (ξενώνες, τηλεφωνικές γραμμές κ.α.), με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ.
  • Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία και σχολές από επιστημονικούς κρατικούς φορείς.

Το ΔΣ

18/9/2022

Προηγούμενο άρθρο1922 – 2022 Προσφυγικός Συνοικισμός Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.