Επιστολή Φιλοζωικού Συλλόγου ΝΦ : Όχι στο ξήλωμα του υποδειγματικού καταφυγίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας

0

Επιστολή Φιλοζωικού Συλλόγου ΝΦ : Όχι στο ξήλωμα του υποδειγματικού καταφυγίου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας

Προς :

1. Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου

2..Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτάκη

3. Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ.Αμυρά

4. Τον Δήμαρχο Ν.Φιλαδέλφειας -Ν.Χαλκηδόνας κ. Γ.Βούρο

5. Τον Δασάρχη Αθηνών, κ.Σ. Σίμνο

Η επιχειρούμενη διάλυση του υποδειγματικού καταφυγίου που πάνω από 17 χρόνια  λειτουργεί στο Άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας με την ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου και η μεταφορά του σε ένα παντελώς ακατάλληλο χώρο που δεν πληροί καμία προϋπόθεση καταφυγίου, βρίσκει αντίθετη σύσσωμη τη φιλοζωική κοινότητα της χώρας.

Το Άλσος όπως και αντίστοιχα αστικά Άλση και πάρκα είναι ιδανικοί χώροι για την προσωρινή φιλοξενία μικρού αριθμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς όπως έχει αποδείξει η λειτουργία του συγκεκριμένου καταφυγίου αφού:

–   Παρέχει ένα φυσικό περιβάλλον κατάλληλο για τη φιλοξενία ζώων από άποψη συνθηκών διαβίωσης (σκιά, δυνατότητες περιπάτου κλπ), σχετικά μακριά από κατοικίες αλλά μέσα στον αστικό ιστό.

–   Είναι μια δραστηριότητα συμβατή με τον χαρακτήρα ενός Άλσους αφού είναι ελαφρές μη μόνιμες κατασκευές που δεν αλλοιώνουν το τοπίο και το περιβάλλον σε αντίθεση με άλλες μεγάλες κατασκευές όπως πισίνες, ναοί, αναψυκτήρια, γήπεδα κλπ, που ωστόσο υπάρχουν και επιτρέπονται

–   Παρέχει τη δυνατότητα φιλοζωικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης αφού ο χώρος είναι επισκέψιμος από σχολεία, εύκολα προσβάσιμος σε ανθρώπους που επιθυμούν να υιοθετήσουν, σε εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν, κατάλληλος για τη διοργάνωση φιλοζωικών events.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και με την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν αφιλοκερδώς οι εθελοντές του Συλλόγου, το καταφύγιο έχει μέχρι τώρα καταφέρει να στείλει προς υιοθεσία χιλιάδες ζώα, έχει φιλοξενήσει ζώα που χάθηκαν μέχρι να βρεθούν οι κηδεμόνες τους, έχει αποτελέσει ένα πολύτιμο κύτταρο φιλοζωικής δράσης με πολλούς υποστηρικτές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σας ζητάμε λοιπόν να σταματήσετε τις προσπάθειες να καταστρέψετε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ετών και να εξορίσετε τα ζώα του καταφυγίου σε ένα επισφαλή, δυσπρόσιτο  και ακατάλληλο χώρο. Να προχωρήσετε στις αναγκαίες θεσμικές ρυθμίσεις ώστε επιτέλους το καταφύγιο να μπορεί να λειτουργεί νόμιμα. Σας καλούμε να διευκολύνετε αντί να εμποδίζετε το μεγάλο κοινωνικό έργο του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ντροπή, σε μια χώρα με τόσα προβλήματα στον τομέα των αδέσποτων και όχι μόνο αλλά και με τόσα αυθαίρετα μεγαθήρια, να εξαντλείται η αυστηρότητα σε ένα όμορφο χώρο που φιλοξενεί γάτες και σκύλους σε μερικά κλουβιά.

Ο φιλοζωικός κόσμος της χώρας συμμερίζεται την αγωνία των εθελοντών και υποστηρίζει το αίτημά τους για ένα καταφύγιο που θα διασφαλίζει την καλή διαβίωση των ζώων και τη συνέχιση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Ν. Φιλαδέλφειας.
Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ – Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου Αγίας Ελένης στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Ν. Ιωνίας
Επόμενο άρθροΜε τη βοήθεια των μαθητών από το 1 ο Δημοτικό σχολείο της πόλης ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φύτευσε νέα δεντράκια και λουλούδια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.