Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Φιλαδέλφειας

0

Κάθε Σάββατο μεσημέρι κάνοντας μία βόλτα στο Άλσος παιδιά Δημοτικού  με κίτρινο μαντήλι παίζουν, τρέχουν και γελούν. Είναι τα ΄΄Πουλιά΄΄, αγόρια και κορίτσια 7 έως 11 ετών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια,  ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους και βασίζεται απόλυτα στην εθελοντική προσέλευση και εργασία των μελών του.

Στην Ελλάδα ο Οδηγισμός ξεκίνησε το 1932 και από τότε μέχρι σήμερα, σε 100 πόλεις της Ελλάδος μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο Δήμος μας, εθελοντές παιδαγωγοί προσφέρουν στα παιδιά ευκαιρίες για να βρεθούν και να παίξουν στη φύση, να μάθουν να την αγαπούν και να την προστατεύουν, να κάνουν νέες φιλίες και να διασκεδάζουν, να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς, να κατανοήσουν και να μάθουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, όπως αυτές οργανώνονται στις συναντήσεις των αυτοδιοικούμενων ομάδων, τα παιδιά  αποκτούν εμπειρίες και μαθαίνουν να ζουν με αξίες, όπως η φιλία, η ομαδική συνεργασία και προσπάθεια, η κοινωνική προσφορά, ο σεβασμός, η πίστη, η ευγένεια, η εντιμότητα και η ειλικρίνεια.

 

Η ομάδα των ΄΄Πουλιών΄΄ στη Νέα Φιλαδέλφεια,  ξεκίνησε και πάλι τις συγκεντρώσεις της, αποκλειστικά στην ύπαιθρο, όσο  το επιτρέπει ο καιρός και το θάρρος  των γονέων και η επιμονή των εθελοντών, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει διατεθεί από τον Δήμο μας, σταθερός χώρος για την αποκλειστική του χρήση από την ομάδα.

Όμως όπως λέει και το τραγούδι “….ακόμη  και στη μπόρα εσύ χαμογελάς,  είσαι πουλί αυτό μην το ξεχνάς ”  και έτσι με χαμόγελο δεν το βάζουν κάτω και οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται κάθε Σαββατο στο Άλσος. Η διάρκειά τους είναι δίωρη και η συμμετοχή των παιδιών  είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες  πληροφορίες 6973 432 969 (Τοπική Έφορος). 

Προηγούμενο άρθροΧριστούγεννα στην πόλη μας – Χριστούγεννα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΤέταρτος κύκλος διαλέξεων φιλοσοφίας με κύρια θεματική “Η Ελληνική Φιλοσοφία ως αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων του καθημερινού μας βίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.