Συνέντευξη του Μιχάλη Κουτσάκη στην εφημερίδα Fx-news

0

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας (ανακύκλωσης-ηλεκτροφωτισμού) και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας (& Covid-19) του Δήμου ΝΦ-ΝΧ κ. Μιχάλης Κουτσάκης, απαντά στις επίκαιρες ερωτήσεις της εφημερίδας Fx-news:

Κύριε Κουτσάκη, συμπληρώσαμε ένα χρόνο ζωής σε συνθήκες πανδημίας, θα θέλαμε μία σύντομη παρουσίαση των ενεργειών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα.

Να σας ευχαριστήσω αρχικά για το βήμα που μου δίνει η εφημερίδας σας, μέσω της οποίας μπορώ να αναφέρω και να ενημερώσω τους συνδημότες μας για τις βασικότερες κινήσεις του Δήμου μας όλο αυτό το διάστημα στη μάχη απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας μπορώ με σιγουριά σήμερα να πω πως ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση αυτού του ύπουλου εχθρού που ταλαιπώρησε και ταλαιπωρεί ακόμη, όλο τον κόσμο.

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας το Μάρτιο του 2020 ακόμη και πριν τις σχετικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης, κλείσαμε τα ΚΑΠΗ, ακυρώσαμε τις εκδηλώσεις που είχαμε προγραμματίσει, ξεκινήσαμε αμέσως τις απολυμάνσεις στα δημοτικά κτίρια και ήμασταν από τους πρώτους Δήμους της χώρας που διενεργήσαμε προληπτικά tests σε εργαζόμενους του Δήμου μας σε συνεργασία πάντα με τον ΕΟΔΥ.

Το φθινόπωρο κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας προχωρήσαμε κατόπιν των σχετικών οδηγιών του Δημάρχου Γιάννη Βούρου ένα βήμα παρακάτω. Προμηθεύσαμε κάθε μαθητή της πόλης μας με αντισηπτικό διάλυμα  και μάσκες προστασίας στο σωστό μέγεθος, δεσμεύσαμε 1200 μοριακά και rapid tests ώστε να μπορούμε να κάνουμε εκεί που χρειαζόταν προληπτικούς ελέγχους (π.χ. σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με δημότες κλπ). Παράλληλα διενεργήσαμε, και πάλι με την πολύτιμη βοήθεια του ΕΟΔΥ, σε διάστημα 2 μηνών, τέσσερις (4) δράσεις προληπτικών ελέγχων (rapid tests) σε διάφορες συνοικίες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Προσπαθήσαμε με αυτό τον τρόπο να θωρακίσουμε με τα μέσα είχαμε στην διάθεσή μας την πόλη μας, ώστε να αποτρέψουμε όσο αυτό ήταν φυσικά εφικτό την διασπορά του ιού, μένοντας χαμηλά στους αριθμούς των κρουσμάτων. Με τον στόχο να είναι ένας και μοναδικός, η προστασία της τοπικής μας κοινωνίας.

Πλέον θέλω να πιστεύω ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και με τους εμβολιασμούς να προχωρούν, σταδιακά θα ξεφύγουμε ως κοινωνία από αυτόν τον εφιάλτη που ταλανίζει τον πλανήτη ολόκληρο. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τόσο τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και τους συμπολίτες μας για τη συνεργασία τους αυτούς τους 12 δύσκολους μήνες.  

Καθαριότητα. Είσαστε ευχαριστημένος με την εικόνα της πόλης μας σε αυτό τον τομέα δράσης;

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Απάντηση τετριμμένη μεν, που αποτυπώνει τους στόχους μας δε. Η καθαριότητα κάθε γειτονιάς, κάθε συνοικίας της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας ήταν και παραμένει ο νούμερο ένας στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής μας Αρχής. Η υπηρεσία καθαριότητας μέσω της καθημερινής της δουλειάς, αλλά και μέσα από τις ευρείες δράσεις που καθιερώσαμε για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα και που υλοποιούμε ανά τακτά διαστήματα, σε πλατείες, παιδικές χαρές και κοινόχρηστους χώρους, διατηρεί θέλω να πιστεύω, την πόλη μας σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Η δουλειά φυσικά σε αυτό τον τομέα δεν σταματά ποτέ και κρινόμαστε για τα αποτελέσματά μας καθημερινά.

 

Ανακύκλωση. Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιες από τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής. 

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τοποθετούμε (για πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα), καφέ κάδους ανακύκλωσης για βιοαποδομήσιμα ή αλλιώς οργανικά απορρίμματα, σε σημεία και γειτονιές της πόλης.

Πρόγραμμα που πρόκειται να επεκταθεί τους επόμενους μήνες με δαπάνες του Δήμου μας. Παράλληλα φυσικά με την παραγγελία μας για καινούριους πράσινους κάδους.

Επίσης τον περασμένο Οκτώβριο παραλάβαμε μετά από σχετικό αίτημά μας προς την Περιφέρεια Αττικής ένα υπερσύγχρονο «καφέ» απορριμματοφόρο.  Ενώ να μην παραλείψω να αναφέρω πως τοποθετήσαμε, και πάλι με την πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας,  ογδόντα (80) κύτια εσωτερικής ανακύκλωσης σε κτίρια του Δήμου μας.

Τέλος συνεχίζουμε την καμπάνια ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «benefit as you save», ώστε να πείσουμε όσο το δυνατό περισσότερους δημότες και επιχειρήσεις που εδρεύουν στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να συμμετάσχουν σε αυτό.

Με τα παραπάνω δείχνουμε με πράξεις και όχι απλά με λόγια, ότι όντως η ανακύκλωση βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ενδιαφέροντός μας.


 

Προηγούμενο άρθροΘάνος Λέκκας: “Περί ενεργειακής αναβάθμισης του φωτισμού της πόλης μας”
Επόμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.