“Εφυγε” ο Σπύρος Πομώνης…

0

Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ…

Βαρύ το πένθος για την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, αφού έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή ο Σπύρος Πομώνης, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας μας!

Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αποτέλεσε επιλογή του μεγάλου Κλεάνθη Μαρόπουλου και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 23 Απριλίου 1961 στο νικηφόρο 4-2 με τον Φωστήρα.

Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για δώδεκα χρόνια σε περισσότερους από 250 επίσημους αγώνες και ως ακραίος επιθετικός σκόραρε 50 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στο Σαν Σίρο κόντρα στην Ιντερ στην ήττα με 4-1 για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της περιόδου 1971-72.

Κατέκτησε με την ομάδα μας τα πρωταθλήματα του 1968 και του 1971 και τα Κύπελλα Ελλάδας του 1964 και του 1966. H μεγαλύτερή του στιγμή με την Εθνική ομάδα ήταν το γκολ της νίκης που πέτυχε το 1972 στο φιλικό με την Ιταλία (2-1).

Προηγούμενο άρθροΝΦ-ΝΧ Καύσωνας: Κλιματιζόμενη αίθουσα από τον Δήμο
Επόμενο άρθροΔημοτική συγκοινωνία: Διακοπή δρομολογίων τον Αύγουστο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.