Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Λ.Σ.-ΚΚΕ vs αντιδημάρχου Ηλία Τάφα – Ανακοινώσεις εκατέρωθεν!

Ανακοίνωση προσωπικά κατά του αντιδημάρχου οικονομικών του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Ηλία Τάφα, εξέδωσε η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ ΝΦ-ΝΧ“. Την ανακοίνωση υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Σερετάκης και οι δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοί του. Ο αντιδήμαρχος κ. Τάφας μετέπειτα μας απέστειλε την απάντησή του προς της παράταξη του ΚΚΕ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ – ΚΚΕ

Καταδικάζουμε την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιδήμαρχος οικονομικών  κ. Τάφας ενάντια στους λειτουργούς της Δημόσιας Εκπαίδευσης  και τα συνδικαλιστικά τους όργανα  κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μάη.

Δεν φτάνει που αποκάλεσε «ντροπή» και «σκοταδισμό» την δικαιολογημένη ομόθυμη  αντίδραση καθηγητών, δασκάλων και γονιών στη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων και τη μετατροπή της τάξης σε ριάλιτι σόου, αλλά και πρόσβαλε ευθέως το έργο και την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης με απαράδεκτους υπαινιγμούς του τύπου «και ξέρουμε πως κάνουν μάθημα».

Θα του συνιστούσαμε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στους δασκάλους και καθηγητές που στηρίζουν τα δημόσια σχολεία του Δήμου μας, ιδιαίτερα όταν ο ίδιος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Καθώς οι παραπάνω και άλλοι χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν από τον κ Τάφα καταγράφηκαν και θα δημοσιοποιηθούν στα πρακτικά, θεωρούμε ότι κατ ‘ελάχιστο οφείλουν να ανασκευαστούν δημόσια ή να αποδοκιμαστούν από τον Δήμαρχο και όσα μέλη της Διοίκησης σέβονται το έργο και τον αγώνα των εκπαιδευτικών μας, ιδιαίτερα καθώς αύριο Τετάρτη 13 Μάη υπάρχει κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών, μέσα από τους συλλόγους τους ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό εξάμβλωμα της κυβέρνησης.

 

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, 12 Μάη 2020

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – ΄Νέας Χαλκηδόνας

 

Νίκος Σερετάκης

Δανάη Γκούμα

Γιάννης Ζαχαριάδης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΑ ΤΑΦΑ

Αναφορικά με ανακοίνωση ΛΑ.ΣΥ – ΚΚΕ

Ο κ. Σερετάκης δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να διαβάλλει κάποιον παρερμηνεύοντας τα λεγόμενά του, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να τον κάνει να σωπάσει. Γνωστή η πρακτική του, γνωστό και το «σχολείο» που έχει αποφοιτήσει με άριστα.

 

Και ποιος είναι πιο εύκολος «εκβιασμός» από το να προσπαθείς να βάλεις στη συγκεκριμένη περίπτωση ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι σε κάποιον που διατυπώνει την άποψή του δημόσια για ένα συνδικαλιστικό όργανο και όχι για τον κλάδο των εκπαιδευτιικών, μόνο και μόνο επειδή δεν συμπίπτει με τη δική σου; Του επιστρέφω τη λάσπη. Δεν περιμένω να ντραπεί, γιατί για τον κ. Σερετάκη ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και το έχει αποδείξει πολλάκις.

 

Πάντα πίστευα, πιστεύω και θα πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δασκάλων και καθηγητών τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα επιτελούν άριστα το καθήκον τους σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

 

Παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις, άλλωστε σε ποιον επαγγελματικό κλάδο δεν υπάρχουν;

 

Η ΟΛΜΕ απορρίπτει συνολικά τη ζωντανή αναμετάδοση μέσα από το σχολείο.  Η ζωντανή αναμετάδοση δεν περιλαμβάνει μόνο τη χρήση κάμερας, είναι και μετάδοση ήχου και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Λέγοντας όχι στη ζωντανή αναμετάδοση, δεν επιτρέπεις τη σύγχρονη (δηλ. σε πραγματικό χρόνο) τηλεκπαίδευση. Η κάμερα μπορεί και να μην υπάρχει και μπορεί να είναι απενεργοποιημένη κεντρικά ακόμα και στους υπολογιστές των μαθητών. Χωρίς όμως ήχο και διαμοιρασμό εκπαιδευτικού περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο, μάθημα δεν μπορεί να γίνει. Και υπενθυμίζω ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έκτακτες συνθήκες πανδημίας. Εάν αυτό δεν είναι πισωγύρισμα, τότε τι είναι; Δεν υπάρχει επομένως καμία λογική στην απαίτηση της ΟΛΜΕ να μη διεξάγεται ζωντανά το μάθημα. Εάν δεν βρεθεί τρόπος να καταπολεμηθεί ο ιός, τότε η νέα σχολική χρονιά πώς θα ξεκινήσει χωρίς τη βοήθεια της τεχνολογίας;

 

Έχοντας περάσει και εγώ από τα σχολεία της πόλης μας και έχοντας εξαιρετικούς δασκάλους και καθηγητές, τους οποίους και ευγνωμονώ, καλώ τον κ. Σερετάκη να ζητήσει άμεσα συγνώμη και να επανορθώσει για τα ψέματα και τις ανακρίβειες που τόσο εύκολα έχει συνηθίσει να εκστομίζει, καθώς και να ανακαλέσει τα γραφόμενα της ανακοίνωσής του.

 

Να μη διανοηθεί να επαναλάβει ότι κρίνω εγώ αρνητικά την παιδαγωγική επάρκεια των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης, επειδή ασκώ κριτική στο συνδικαλιστικό τους όργανο, όπως έχω κάθε δικαίωμα.

 

Με εκτίμηση,

Ηλίας Τάφας


– Ακολουθήστε την Εφημερίδα Fx-news στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
– Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα στο Fx-news.gr & filadelfia-xalkidona.gr

MyCity.Gr

Διαδημοτικά ΝΕΑ και όχι μόνο!