Δελτίο τύπου της Δύναμης Πολιτών

0

Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

24/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των εργαζομένων του Προγράμματος «Εστία»

Σε μία τρίωρη συνεδρίαση – ρεσιτάλ πολιτικού κανιβαλισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου αποφάσισε με πλειοψηφία 6-3  την απόλυση των 20 εργαζομένων του Προγράμματος «Εστία» που λειτουργεί ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ από τον Σεπτέμβριο του 2017. Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση για το τι πραγματικά σκοπεύει να πράξει η δημοτική αρχή, από την απόλυση εξαιρούνται οι διερμηνείς, των οποίων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν αυτόματα, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31/12!!! Κατά της απόφασης  και υπέρ της ανανέωσης των συμβάσεων ψήφισαν ο κ. Ντάτσης (Δύναμη Πολιτών) , ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και, προς τιμήν του, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Καραβίας. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα που ήταν παρόντες στη χθεσινή συνεδρίαση παρέδωσαν μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας με τις παρεμβάσεις τους , σε αντίθεση με όσα μέλη του Δ.Σ. ψήφισαν υπέρ της απόλυσής τους, με μοναδικό επιχείρημα «την μη έγκαιρη ενημέρωσή τους ότι λήγουν οι συμβάσεις 31.12.19». Η υλοποίηση του προγράμματος από τη συγκεκριμένη ομάδα, αποτελεί πρότυπο και για άλλους δήμους πράγμα που παραδέχθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Η απόφαση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με μία διοίκηση που ασκεί ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική εις βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης, αλλά με μία πλήρως ανάλγητη και υποκριτική διοίκηση, που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων που και η ίδια ψηφίζει (223/2019). Μία διοίκηση, που προκειμένου να προσλάβει «ημετέρους» αυξάνει το ετήσιο κόστος για δαπάνες έμμισθων συνεργατών του Δημάρχου κατά 81.000 ευρώ, τη στιγμή που οι επιχορηγήσεις στα σχολεία μειώνονται κατά 75.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2020. Μία διοίκηση, που σε μία πρωτοφανή επίδειξη πολιτικής αλαζονείας, δεν διστάζει να απολύσει εργαζομένους που δημιούργησαν εκ του μηδενός ένα απόλυτα επιτυχημένο πρόγραμμα, όχι επειδή δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αλλά με αποκλειστικό στόχο να προσλάβει «τα δικά της παιδιά».

 Η απόφαση αυτή, εκτός της μνημειώδους πολιτικής ανηθικότητας που τη διακρίνει, θέτει σε κίνδυνο την ίδια την υλοποίηση του προγράμματος και τους ίδιους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που είναι ενταγμένοι σε αυτό. Γιατί, αν η σημερινή διοίκηση, όπως ειπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί τις επόμενες εβδομάδες με εργαζόμενους της ήδη υποστελεχωμένης Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, εκτός του ότι είναι παράνομο, πραγματικά παίζει με τη φωτιά. Γιατί αν η διοίκηση θεωρεί ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίστηκαν με πολύ κόπο από τους εργαζόμενους του προγράμματος όλα αυτά τα χρόνια για να στηριχθούν άνθρωποι κυνηγημένοι από τους πολέμους και τη φτώχεια και να ενταχθούν ομαλά στην τοπική κοινωνία, μπορούν να διαγραφούν μέσα σε μία νύχτα, πλανάται πλάνην οικτρά.

Η θέση της Δύναμης πολιτών ήταν και παραμένει η δημιουργία υποδομών και σταθερών θέσεων εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εντάσσονται στις τοπικές κοινωνίες με ασφαλή, ισότιμο και λειτουργικό τρόπο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Καλούμε τη σημερινή δημοτική αρχή Βούρου, Γρετζελιά , Κωνσταντινίδη , Κοπελούσου  , έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσει τη στάση της και να μην απειλήσει τη συνέχεια ενός απόλυτα επιτυχημένου προγράμματος.

Προηγούμενο άρθροΧρόνια Πολλά!
Επόμενο άρθρο“Αρκετά με τις συκοφαντίες και τα ψέματα”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.