ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΑΜΥΝΑ Ζάεφ: «Είμαστε «Μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά»»

Ζάεφ: «Είμαστε «Μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά»»«Μεγάλη επιτυχία οι Πρέσπες…»


Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!


Αμετακίνητος στις προκλητικές δηλώσεις περί «Μακεδόνων» και «μακεδονικής» γλώσσας εμφανίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων στην οποία έκανε λόγο για διδασκαλία της «μακεδονικής» στην Ελλάδα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην Αθήνα και προκαλώντας την παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς.

Σε ανάρτησή τους στο Facebook, η οποία συνοδεύεται από βίντεο με την τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζάεφ τονίζει πως «Είμαστε «Μακεδόνες» και μιλάμε «μακεδονικά»», προσθέτοντας ότι «κανείς δεν θα το αμφισβητήσει ξανά». «Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε – τί θα αφήσουμε τα παιδιά;

Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον», συμπλήρωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

«Έχουμε ένα πρόθεμα, το «Βόρεια» αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα», είπε ακόμα ο Ζάεφ.Κάντε Like στην εφημερίδα μας - Υποστηρίξτε την προσπάθειά μας!