Το αήττητο η ΦΕΑ…

0

Δεύτερη εκτός έδρας νίκη και τέταρτο ροζ φύλλο σε ισάριθμους αγώνες για τη ΦΕΑ που επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 45-73 επί του Πολυνίκη, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου στο κλειστό της Αγίας Βαρβάρας για την 4η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β’ ΕΣΚΑ και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το απόλυτο.

Ξέσπασμα με 28 πόντους διαφορά για την ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας που πέρασε σαν …άνεμος από τα δυτικά προάστια επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά της έναντι του αντιπάλου της, αλλά και τις δυνατότητες που διαθέτουν οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά.

Πρώτος σκόρερ για τους «κυανέρυθρους» ο …συνήθης ύποπτος, ο Αλέξανδρος Στεργιάκης με 22 πόντους, ενώ πολύ καλή ήταν και η παρουσία των Βασίλη Γιαννουλάκου και Λευτέρη Καραλευθέρη. Τόσο ο σέντερ, όσο και ο γκάρντ της ΦΕΑ πέτυχαν από 17 πόντους εκατέρωθεν με τον πρώτο να μαζεύει αρκετά ριμπάουντ σε άμυνα, και σε επίθεση.

Με χαμηλούς ρυθμούς και με παιχνίδι λογικής, η ΦΕΑ στο πρώτο δεκάλεπτο εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τα λάθη του αντιπάλου και την παρουσία του Γιαννουλάκου κάτω από τα δύο καλάθια, κράτησε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (12-25).

Ο ρυθμός συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά τα συνεχόμενα λάθη της ΦΕΑ αυτή τη φορά, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να μειώσουν την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (27-35).

Μετά από μεγάλη αστοχία του Πολυνίκη και με εύκολα αμυντικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Καρατζά κατάφεραν να ανοίξουν το ρυθμό και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς έφεραν την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (32-54).

Ο απίστευτος ρυθμός της ΦΕΑ συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με ένα λέι απ και ένα καλάθι και φάουλ του εορτάζοντα Δημήτρη Μπάτσου, η διαφορά εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στους +28 (43-71) δύο λεπτά πριν το τέλος. Πλέον στο “κυανέρυθρο” στρατόπεδο κοιτάζουν με δυνατή ψυχολογία τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από το παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής την επόμενη Πέμπτη 2 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον ΦΟ Τούφας στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας (8:15 μ.μ.).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Δράκος

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-25, 27-35 (ημίχρονο), 32-54, 45-73.

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ (Στρατικόπουλος): Πατάτας 8, Δημητρακούλης, Μόρφος, Τσοχονελίτζε 13 (2), Βερβίτας 2, Μένος 2, Κοντούλης 2, Δουρουντούς 4, Παπαδόπουλος, Χιώτης, Κώνστας 7, Βαμβακίδης 2.

ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ.Καρατζάς, Σωτ.Κουτσούκος): Καραλευθέρης 17 (1), Ρωμοσιός 5, Μαστρογιάννης, Λουφόπουλος, Στεργιάκης 22, Τριχιάς, Τσεκούρας, Τσακίρης, Δεληγιάννης 7 (1), Μπάτσος 5, Γιαννουλάκος 17, Καρβέλης.

Προηγούμενο άρθρο“Δεν θα κάνουμε προσφυγή στην άδεια”
Επόμενο άρθρο“Φυλάκιση” για ρευματοκλοπή στον Ανδρέα Μικρούτσικο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.