“Υπογράψτε για την παραμονή του Φιλοζωικού Ν.Φ. στο άλσος μέχρι να βρεθεί νέος χώρος”

7
filozoikos-filadelfias-pita-2012 (4)
Φωτογραφία αρχείου Fx-news

Από τον Φιλοζωικό σύλλογο Νέας Φιλαδέλφειας λάβαμε για δημοσίευση την παρακάτω πρόσκληση:

Συγκέντρωση Υπογραφών για την παραμονή του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας»

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας δραστηριοποιείται στο Δήμο της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, τα τελευταία έντεκα (11) χρόνια. Στο διάστημα αυτό, έχει βοηθήσει 3.700 ζώα με προβλήματα υγείας. Έχει στειρώσει 1.700 ζώα και έχει δώσει για υιοθεσία 1.600 ζώα. Ο Σύλλογος έχει επιτύχει, τα χρόνια αυτά, να διαχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα, με ανθρώπινο τρόπο και προς όφελος του Δήμου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Μετά από σύμφωνη γνώμη του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος δημιούργησε ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κυμαινόμενου αριθμού (περίπου 130 σκύλων) στη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας». Η απομάκρυνση του Συλλόγου από το χώρο αυτό, χωρίς να έχει βρεθεί εκ των προτέρων χώρος κατάλληλος για την μεταφορά των αδέσποτων ζώων, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στο Σύλλογο, τα φιλοξενούμενα αδέσποτα ζώα και τους πολίτες του Δήμου Φιλαδέλφειας. Ο Σύλλογος δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αναγκαστεί να αφήσει ελεύθερα στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας 130 ζώα, άλλα άρρωστα, άλλα επιθετικά, τα περισσότερα μαζί του από κουτάβια και άμαθα στους δρόμους και στην επιβίωση τους σε αυτούς. Εξάλλου, αν τα αδέσποτα σκυλιά αφεθούν ελεύθερα, θα τριγυρίζουν, το πιθανότερο, στο άλσος το οποίο γνωρίζουν από μικρά και το οποίο θεωρούν πλέον «σπίτι» τους. Με συνέπεια, να καταστεί αδύνατη η κυκλοφορία των δημοτών στο άλσος.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αιτούμαστε την παραμονή του Φιλοζωικού Συλλόγου Νέας Φιλαδέλφειας στο άλσος, μέχρι να βρεθεί χώρος κατάλληλος για τη μεταφορά των αδέσποτων ζώων. Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απομάκρυνση του Συλλόγου από τη θέση «Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας» πριν την εύρεση κατάλληλου χώρου για την μετεγκατάσταση των αδέσποτων ζώων. Για το συμφέρον το δικό μας, του Δήμου μας και των αδέσποτων ζώων.

Για να υπογράψετε κάντε κλικ ΕΔΩ

 

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Λαζόπουλου στο πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ.
Επόμενο άρθροΙσχυρή έκρηξη στην Άγκυρα- Πέντε νεκροί, 10 τραυματίες (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημερα !!! Πριν να υπογράψετε να μάθετε οτι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η απόσταση που πρεπει να εχουν τα καταφύγια απο τα σπίτια πρεπει να ειναι 200 μέτρα κ αυτο που κατέστρεψε το πάρκο με εκείνα τα λίγα ζώα που είχε δεν ειναι ούτε 100μετρα απο τα σπίτια. Πρεπει να γνωρίζετε οτι κάποιοι άνθρωποι γε μπορούν καμια νύχτα του καλοκαιριού να εχουν ανοικτά τα τζάμια του σπιτιού τους απο τα ουρλιαχτά των σκύλων . Αν σκέφτεστε ολα αυτα κ βάλετε τα σπίτια σας στα σπίτια των ανθρώπων που υποφέρουν τότε να υπογράψετε !!!!!! Αλλα θα πρεπει κ ενα λάθος του τότε δημάρχου κάποιος νομοταγής δήμαρχος να το φτιάξει … Κανεις δεν ειναι πάνω απο τους νόμους κ κανεις δεν μπορει να κερδίζει με το να απειλεί τους δημότες οτι θα αφήσει 150 σκυλιά στη περιοχή μας οταν αυτα τα σκυλιά όπως ολοι γνωρίζουμε ειναι απο όλες τις όμορες μερικό ες κ όχι μονο . Ευχαριστω που ειςαςτε άνθρωποι κ σκεφτόσαστε κ τους ανθρώπους !!!

  2. Κάποτε οι άνθρωποι θα πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με το φυσικό περιβάλλον(τα ζώα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του,πόσο μάλλον τα αδέσποτα,των οποίων η ύπαρξη οφείλεται στη δική μας ολιγωρία και αμέλεια).Υπέγραψα,με όλη μου την καρδιά,ελπίζοντας,να βρεθεί σύντομα λύση.Εύχομαι,οι άνθρωποι της περιοχής να κατανοήσουν οτι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού και οτι όσο και αν η σκληρή καθημερινότητα,μας κουράζει και ίσως,κάποτε μας απελπίζει,η φροντίδα για το συνάνθρωπο και τα ζώα,μπορεί να μας λυτρώσει.

  3. Η πλάση ανήκει σε όλα τα πλάσματα,εμεις οι άνθρωποι θα πρέπει να ενεργούμε με αγάπη να πάψουμε να είμαστε εγωιστές

  4. Προτεινω στη δημοτικη αρχη σε συνεργασια με τον φιλοζωικο να εξετασει το ενδεχομενο μεταφορας του φιλοζωικου στο παρκο κυκλοφοριακης αγωγης.
    (Ναι! Εχουμε και τετοιο αν και οι περισσοτεροι δεν γνωριζουν καν την υπαρξη του -και δικαιολογημενα- αφου δεν λειτουργησε ποτε).
    Αντιστοιχα το παρκο κυκλοφοριακης αγωγης να μεταφερθει μεσα στο αλσος και επιτελους να λειτουργησει.
    Δεν ξερω βεβαια μεσα στο δαιδαλωδη κοσμο των διαδικασιων και τη γραφειοκρατια φορεων που πιθανον εμπλεκονται ποσο εφικτο ειναι κατι τετοιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.