Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ΦΕΑ…

0

feaΓελασμένος θα πρέπει να χαρακτηριστεί όποιος έχει ξεγράψει την ΦΕΑ οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής μπάσκετ. Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, μπορεί να βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και κάθε παιχνίδι που δίνει να θεωρείται «τελικός», ωστόσο έπειτα κι από την εμφάνισή της στο ματς κόντρα στην Ακράτα επιβεβαίωσε πως το τελευταίο διάστημα έχει ανοδική πορεία και θα παλέψει μέχρι το τέλος για να παραμείνει στην κατηγορία.

Έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση, η ΦΕΑ επικράτησε άνετα του συγκροτήματος της Πελοποννήσου στην έδρας της με σκορ 87-54 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του Νότου και έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην μάχη για την παραμονή.

Ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κυριάκος Κοσμίδης, είχε την χαρά να έχει σε μεγάλη ημέρα όλους τους παίκτες του, οι οποίοι από την πλευρά τους τον αντάμειψαν, αφού σκόραραν όλοι!!! Θα ήταν αμαρτία εάν λέγαμε ποιος ήταν κορυφαίος των νικητών, καθώς όλοι έπαιξαν με πείσμα, ωστόσο πρώτοι σκόρερ ήταν οι Γιώργος Βλασσόπουλος, Μπάμπης Γόντικας και Σήφης Μπούσι με 20, 13 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Από την αντίπερα όχθη, η Ακράτα δεν μπήκε σε κανένα σημείο του αγώνα μέσα στο ματς και παρά τις πολύτιμες προσπάθειες του Αλέξανδρου Σαρικά που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους έφυγε με μια ακόμη ήττα από το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Με τη νίκη αυτή η ΦΕΑ έφτασε τους 24 πόντους με έξι νίκες, ενώ η Ακράτα πήγε στους 29 έχοντας επτά ήττες.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση και εκνευρισμό που πολλές φορές οι παίκτες των δύο ομάδων παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά. Η «πίεση στην πρώτη πάσα» που ζητούσε ο Κοσμίδης απέδωσε καρπούς και παράλληλα με την ευστοχία τους κατάφεραν να προηγηθούν με σκορ 8-1 με τρίποντο του Βλασσόπουλου μπροστά από τον Σχορτσιανίτη. Το ταιμ άουτ του Βαρβιτσιώτη σε εκείνο το σημείο και οι φωνές του «ξυπνάτε μωρέ, τι πάθατε;» προς τους παίκτες του δεν τους …ξύπνησε και η ΦΕΑ συνέχισε το βιολί της με αποτέλεσμα να φτάσει την διαφορά στην μέγιστη τιμή της +14 με το τέλος της πρώτης περιόδου (23-9).

Ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η αθηναϊκή ομάδα πυροβολούσε από την περιφέρεια με πρωτεργάτες τους Βλασσόπουλο και Γόντικα, έκανε νταμπλ σκορ (34-17) με τον Κώστα Μπασέα κάτω από το καλάθι για να λήξει το ημίχρονο 39-25. Από την Ακράτα ο μόνος που προσπαθούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Λάφης.

Τρίτο δεκάλεπτο και η ΦΕΑ το βιολί βιολάκι. Το 46-33 με ένα σερί 6-0 έγινε 52-33 και κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι κατάλαβαν πολύ καλά πως το ροζ φύλλο αγώνα απομακρύνεται και καταλήγει στα αντίπαλα χέρια.

Στην τελευταία περίοδο και ενώ ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί ο Κοσμίδης έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του, με τον κόσμο της ΦΕΑ που παραβρέθηκε στο κλειστό γήπεδο να του ζητάει να ρίξει στο παρκέ ακόμη και τον τραυματία Γιάννη Κρητικό! Εκείνοι, έδειξαν χαρακτήρα. Πέτυχαν εύκολα καλάθια, ανέβασαν κι άλλο την διαφορά με τους +33 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά που ήταν και το τελικό σκορ 87-54.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-9, 39-25 (ημίχρονο), 57-40, 87-54.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νάστος, Καρανικόλα

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Στεφανής 11, Βλασσόπουλος 20 (3), Γόντικας 13 (3), Νίκολλι 10 (1), Μπούσι 13 (1), Μπασέας 4, Διαμαντόπουλος 6 (2), Σταμάτης 2, Τσίτος 2, Νιφόρας 2, Δαρμογιάννης 4.

ΑΚΡΑΤΑ (Ζιζήλας): Σαρίκας 14, Σταυρόπουλος, Παναγόπουλος, Σακελλαρίου 10, Σχορτσιανίτης 5, Πολυδέρας 10, Μανταλβάνος, Μπιτσάκος 2, Οικονομόπουλος 1, Μαλλής 4, Λάφης 8, Μουργελάς.

Μπράβο στον κόσμο από Κοσμίδη

Το κάλεσμα των ανθρώπων της ΦΕΑ προς τον κόσμο της να παραβρεθεί στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας για το ματς με την Ακράτα απέδωσε καρπούς. Το γήπεδο γέμισε και για τον λόγο αυτό μετά το τέλος του αγώνα και της άνετης επικράτησης της αθηναϊκής ομάδας παίκτες και προπονητικό τιμ έκαναν «ζντο» μπροστά από την εξέδρα που καθόντουσαν. Ο τεχνικός της ΦΕΑ Κυριάκος Κοσμίδης για ακόμη μια φορά τους ευχαρίστησε ενώ τους απέδωσε τα εύσημα για την στάση τους. «Μπράβο, συγχαρητήρια», τους είπε.

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ

Πρώτος σκόρερ των «κυανόλευκων» με 20 πόντους και τρία τρίποντα ήταν ο Γιώργος Βλασσόπουλος. Ο 29χρονος γκαρντ μετά το τέλος του ματς δήλωσε: «Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς ήταν μια άνετη νίκη. Παίξαμε γερά στην άμυνα, πήραμε με το μέρος μας την ψυχολογία του ματς, είχαμε υψηλά ποσοστά στην επίθεση και τα καταφέραμε. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ένας τελικός και πλέον κοιτάμε να πάρουμε όσες πιο πολλές νίκες μπορούμε μέχρι το τέλος».

ΓΟΝΤΙΚΑΣ:  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ

Από την πλευρά του ο έτερος από τους πρώτους σκόρερ της ΦΕΑ, ο Μπάμπης Γόντικας τόνισε: «Πραγματοποιήσαμε με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Κλειδί της επιτυχίας μας ήταν η άμυνα. Για 40 λεπτά ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Πλέον πρέπει να κάνουμε και μια μεγάλη νίκη μακριά από την έδρα μας».

ΜΠΟΥΣΙ: ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ

Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του Μπούσι της ΦΕΑ και των Σχορτσιανίτη και Μπιτσάκου της Ακράτας. Με την παρέμβαση των ψυχρομέτρων, ωστόσο, το θέμα λύθηκε. Από την πλευρά του, ο νεαρός γκαρντ των γηπεδούχων αναφερόμενος στο περιστατικό αυτό τόνισε: «Θέλω να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου στο τέλος του αγώνα. Στον αγώνα του πρώτου γύρου, τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου είχαμε προσβληθεί από τους αντιπάλους. Τέλος καλό, όλα καλά. Σημασία πλέον έχει η μεγάλη νίκη που πετύχαμε».

ΖΙΖΗΛΑΣ: «Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων»

Προβληματισμένος όχι μόνο από την βαριά ήττα, αλλά κι από την εμφάνιση των παικτών του εμφανίστηκε ο προπονητής της Ακράτας Νίκος Ζιζήλας μετά τον αγώνα με την ΦΕΑ. «Για άλλη μια φορά εντός λεκανοπεδίου της Αττικής ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων», δήλωσε ο νεαρός τεχνικός και πρόσθεσε: «Γνωρίζαμε πως ο αντίπαλός μας παίζει κάθε παιχνίδι σαν τελικό και Δυστυχώς παρασυρθήκαμε σε πολλά λάθη, τα οποία έφεραν εκνευρισμό και ασυνέπεια στην ομάδα μας».

Όσο για το εάν η διαιτησία με τις αποφάσεις έπαιξε σε κάποια σημεία του αγώνα τον δικό της ρόλο, ο Ζιζήλας τόνισε: «Η διαιτησία στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καθαρά έδρα. Δεν θα το χρησιμοποιήσω όμως αυτό σαν δικαιολογία. Η εμφάνισή μας ήταν πολύ κακή». Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος; «Κάθε παιχνίδι κοιτάμε ξεχωριστά. Να αποδείξουμε πως μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία μας μέχρι σήμερα».

Από πλευράς παικτών, ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης τόνισε: «Για ακόμη μια φορά δεν τα καταφέραμε σε παιχνίδι στην Αθήνα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κι ως εκ τούτου ήρθε η ήττα. Εφόσον τον πρώτο στόχο τον έχουμε πραγματοποιήσει, την σωτηρία της ομάδας, πλέον κοιτάμε να δείχνουμε καλή διαγωγή στα παιχνίδια που απομένουν».

Προηγούμενο άρθροΤο «Αϊβαλί» του Soloúp συναντά το Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»
Επόμενο άρθροΟυμπέρτο Έκο: Η άγνωστη σχέση του με την Ελλάδα
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.