Ήττα της ΦΕΑ με …γκρι αποχρώσεις! (Φωτορεπορτάζ)

0

Βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στις εθνικές κατηγορίες πήρε η Νέα Ιωνία, η οποία επιβλήθηκε εντός έδρας της ΦΕΑ με σκορ 71-69 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της διαφορά και να φτάσει στην επικράτηση, παίρνοντας την τέταρτη νίκη της τη φετινή σεζόν ξεπερνώντας την ΦΕΑ στην βαθμολογία κατά ένα πόντο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Βαγγέλης Θάνος. Ο νεαρός γκαρντ βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα, σημείωσε 34 πόντους αναλαμβάνοντας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν η μπάλα έκαιγε για την ομάδα του. Το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας αγωνίστηκε με τρεις απουσίες. Τους Κεφαλά, Λίτσιο και Λύτρα. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στα καλάμια και θα επανέλθει από Γενάρη, ο δεύτερος απουσίαζε για επαγγελματικούς λόγους, ενώ ο Λύτρας αποχώρησε από την ομάδα επίσης για επαγγελματικούς λόγους.

Από την άλλη πλευρά, η ΦΕΑ αν και παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη ως προς το καλύτερο σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής και την ήττα από τον Κεραυνό Αιγίου δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα που κρατούσε στα χέρια της για ένα εικοσάλεπτο. Αιτίες; Οι αποφάσεις των διαιτητών και τα προβλήματα τραυματισμών.

Για τους φιλοξενούμενους, κορυφαίοι ήταν οι Στεφανής, Βλασσόπουλος, Μπούσι και Διαμαντόπουλος, οι οποίοι σημείωσαν 13, 16, 10 και 12 πόντους αντίστοιχα. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας παρατάχθηκε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας χωρίς τους τραυματίες Μπασέα και Κρητικό, ενώ οι Διαμαντόπουλος,  Ρωμοσιός και Μπούσι αγωνίστηκαν με προβλήματα. Ο πρώτος με ενοχλήσεις στο στομάχι, ο αρχηγός της ομάδας πριν τον αγώνα έβγαλε τον νάρθηκα από το τραυματισμένο του χέρι και ο Μπούσι με μικροπρόβλημα στο πόδι. Αντίθετα, επανεμφανίστηκε ο Χάρης Μυστιλόγλου, ο οποίος πέτυχε επτά πόντους και η παρουσία του κάτω από τα δύο καλάθια ήταν σε γενικές γραμμές θετική.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα η ΦΕΑ ξεκίνησε δυνατά την πρώτη περίοδο. Απέναντι στον Θάνο, ο οποίος πάλευε μόνος για τη Νέα Ιωνία προηγήθηκε από νωρίς και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με πέντε πόντους μπροστά (12-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Κυριάκου Κοσμίδη πάτησε γκάζι και έδειχνε να παίρνει την τέταρτη νίκη της για τη φετινή σεζόν. Το 21-28 τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε το μετέτρεψε σε 21-35 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο παιχνίδι χάρη σε ένα τρίποντο του Γόντικα και τις εύστοχες βολές του Στεφανή. Το 3ο φάουλ του Βλασσόπουλου ένα λεπτό πριν το τέλος έδωσε το δικαίωμα στη Νέα Ιωνία να μειώσει και να τελειώσει το ημίχρονο στους -10 (29-39).

Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Νέα Ιωνία. Κάτι τα χαμένα ριμπάουντ της ΦΕΑ στην άμυνα και επίθεση, κάτι η επιθετική δεινότητα του Θάνου, κάτι το 4ο φάουλ του Βλασσόπουλου, κάτι η τεχνική ποινή στον Κοσμίδη για διαμαρτυρία, έφερε τους γηπεδούχους να ροκανίσουν τη διαφορά και να ισοφαρίσουν 48-48 με τρίποντο του Αναστασόπουλου ένα λεπτό πριν την λήξη του δεκαλέπτου. Τελικό σκορ τρίτου δεκαλέπτου 50-50 με την τελευταία περίοδο να προμηνύει  γκραν γκινιόλ φινάλε… Όπερ και εγένετο!

Με ένα σερί 9-0 η Νέα Ιωνία προηγήθηκε 59-52, χάρη σε τρίποντο του Θάνου και την αστοχία της ΦΕΑ. Ο Κοσμίδης επιστράτευσε τον Βλασσόπουλο από τον πάγκο με τέσσερα φάουλ στην πλάτη του. Εκείνος τον δικαίωσε και κατάφερε να μειώσει την διαφορά 62-58 τρία λεπτά πριν το τέλος.

Ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα έγινε η φάση του αγώνα που δικαίως φωνάζουν οι φιλοξενούμενοι. Το σκορ 68-65 υπέρ της Νέας Ιωνίας. Ο Μπούσι κλέβει την μπάλα στο κέντρο, φεύγει στον αιφνιδιασμό, αντίπαλός του του βάζει τρικλοποδιά, η μπάλα φεύγει από τα χέρια του και ο διαιτητής Αναστασίου δίνει λανθασμένα την κατοχή στη Νέα Ιωνία δίχως να σφυρίξει φάουλ.

Δώδεκα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Μπούσι μειώνει στον πόντο για τη ΦΕΑ (68-67). Ο Αναστασόπουλος που ευστοχεί στις δύο ελεύθερες βολές κάνει το 70-67 για να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο ο Βλασσόπουλος (70-69). Ο Θεοδωράκος ευστοχεί στην μία από τις δύο βολές (71-69). Επόμενη φάση, φάουλ στον Μπούσι. Ο νεαρός εκνευρισμένος από την παραπάνω εις βάρος του φάση αστοχεί και στις δύο βολές. Ο Μυστιλόγλου κλέβει την μπάλα στο κέντρο, δίνει πάσα στον Στεφανή και εκείνος αστοχεί στο τρίποντο που επιχείρησε.

Το 71-69 έμελε να είναι το τελικό σκορ χωρίς να καταλάβει κανείς από τον κόσμο που παραβρέθηκε στο κλειστό γήπεδο εάν το παιχνίδι τελείωσε, ή δόθηκε φάουλ υπέρ του Στεφανή στο τελευταίο σουτ δεδομένου πως δεν ακούστηκε η κόρνα της γραμματείας.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστασίου, Λαζαρίδης

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-17, 29-39 (ΗΜ.), 50-50, 71-69.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Σαμόλης): Καλασούντας 3, Τόρα 2, Θάνος 34 (2), Σιλιτζήρης 12, Θεοδωράκος 6 (1), Μαυρίδης 4, Σταυρόπουλος, Δήμας, Νικολακόπουλος, Ιγγλέζος 2, Αναστασόπουλος 8 (2).

ΦΕΑ (Κοσμίδης): Τσίτος, Ρωμοσιός 6, Στεφανής 13 (1), Βλασσόπουλος 16, Γόντικας 5 (1), Νίκολι, Μπούσι 10 (2), Δαρμογιάννης, Διαμαντόπουλος 12, Μυστιλόγλου 7, Νιφόρας.

Προηγούμενο άρθροΠανεπιστήμια: Επιστροφή σε κατάσταση 80’s…
Επόμενο άρθροΆντρας με πριόνι απειλεί να αυτοκτονήσει στο κέντρο της Αθήνας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.