Δημοτικές εκλογές και νέος νόμος στο τέλος του χρόνου…

0

DHMOTIKES-EKLOGES-2014-NOMOSΜέχρι και το τέλος του 2013 αναμένεται να έχουν αποσαφηνιστεί οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στη νομοθεσία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2014 προχώρησε με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μιλώντας στη σύσκεψη με θέμα «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις-Προβλήματα και προοπτικές» στη Λάρισα ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχουν αποσαφηνιστεί οι προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, λέγοντας όμως ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο δημόσιο τομέα ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική ενός νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σημειώνοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Παράλληλα ο κ. Γρηγοράκος δεσμεύθηκε ότι θα αποδοθεί στους δήμους μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ενώ συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους.

Όσον αφορά στα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ο υπουργός ανέφερε πως οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους.
Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άφιξη του στο χώρο όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ήρθε αντιμέτωπος με δεκάδες πρώην σχολικούς φύλακες που διαμαρτύρονταν για την απόλυσή τους. Ο κ. Γρηγοράκος επανέλαβε ότι το υπουργείο αναζητά λύση για την επαναπρόσληψη απολυμένων σχολικών φυλάκων μετά από διαδικασία αξιολόγησης.

Προηγούμενο άρθροΑπαγορευτικό σε τζάκια και σόμπες από το ΥΠΕΚΑ
Επόμενο άρθροΝέα Υόρκη: Τι «κληρονομεί» ο Μπιλ Ντι Μπλάζιο από τον Μάικλ Μπλούμπεργκ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.