More than this

0

sex,sxeseisΌταν στο παιχνίδι του σεξ εσύ είσαι ο κυνηγός κι εκείνος το θύμα που προφασίζεται πονοκέφαλο.
Ιδανικά θα ήθελες να κάνετε σεξ τρεις φορές την εβδομάδα – μπορεί και περισσότερες. Εκείνος όμως φαίνεται να είναι ευχαριστημένος ακόμα και με μία – μπορεί και με λιγότερες. Σου έχει τύχει να κάνεις κίνηση για σεξ και εκείνος να γυρίσει πλευρό και έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι μήπως κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας (ή με εκείνον); Μη σε πιάνει πανικός. Μπορεί απλώς να βρίσκεσαι αντιμέτωπη με ένα χάσμα ανάμεσα στη δική σου και τη δική του λίμπιντο.
Ίσως μεγάλωσες πιστεύοντας ότι για τους άντρες αρκεί να φυσήξει ένα απαλό αεράκι για να έρθουν σε στύση. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν και νέοι άντρες που έχουν λιγότερη όρεξη για σεξ από τη σύντροφό τους, και αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πρόβλημα.

Το πρόβλημα εδώ είναι πως το σεξουαλικό ζήτημα ανάμεσα σ’ εσένα και το φίλο σου συχνά συνδέεται άμεσα με την αυτοπεποίθησή σου. Γιατί αρκεί ένα δικό του «είμαι κουρασμένος» για να ξυπνήσουν ξαφνικά όλες οι ανασφάλειές σου και να αρχίσουν να σου ψιθυρίζουν ό,τι χειρότερο θα μπορούσες να σκεφτείς για τον εαυτό σου. Υπάρχει όμως τρόπος να βρεις μια μέση λύση με το φίλο σου και μαζί τη δική σου ψυχική  ηρεμία.

Από τα παλιά

Μεταξύ μας, η χαμηλή λίμπιντο στους άντρες δεν είναι κάτι καινούριο. Απλώς τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερο θάρρος τη σεξουαλικότητά τους απ’ ό,τι πριν 30 χρόνια, κι έτσι αισθάνονται πιο άνετα να ζητήσουν αυτό που θέλουν στο κρεβάτι. Μόνο που μέσα από αυτή τη διαδικασία φαίνεται να ανακαλύπτουν ότι δεν θέλουν απαραίτητα τα ίδια με τους συντρόφους τους. Από την άλλη, οι άντρες ενθαρρύνονται να έχουν πιο πολλή επαφή με τα συναισθήματά τους – μόνο που, συχνά, ένα από αυτά φαίνεται να είναι και το «ε, δεν έχω όρεξη για σεξ απόψε».

Φυσικά, στις μέρες μας παίζουν ρόλο όχι μόνο οι κοινωνικοί παράγοντες, αλλά και οι οικονομικοί. Σε μια εποχή που μας απασχολούν όλους ζητήματα όπως η ανεργία και το άγχος για το τι μέλλει γενέσθαι, η λίμπιντο των αντρών φαίνεται να δέχεται σοβαρά πλήγματα.

Stress release

Αν πιστεύεις ότι το στρες κάνει το φίλο σου λιγότερο δραστήριο στο κρεβάτι απ’ ό,τι θα ήθελες, μπορεί να σκέφτεσαι να αγοράσεις  εσώρουχα μήπως και ανέβει η θερμοκρασία. Άφησε κάτω το πορτοφόλι σου αμέσως. Τέτοιες κινήσεις δεν βοηθάνε, αντίθετα μπορεί να προσθέσουν έξτρα πίεση τόσο σ’ εκείνον όσο και σ’ εσένα. (Το να φας «πόρτα» υπό φυσιολογικές συνθήκες διαφέρει από το να σε απορρίψει ενώ φοράς τα καινούρια σου δαντελένια εσώρουχα, τα οποία μπορεί να σου κόστισαν και μια περιουσία.)

Αντί γι’ αυτό προτίμησε να εστιάσεις στα πράγματα που τον κάνουν πραγματικά χαρούμενο, όπως ο χρόνος που περνάει με τους φίλους του. Αν έχεις παρατηρήσει ότι τελευταία δεν τους βλέπει όσο θα ήθελε, παρότρυνέ τον να βγει. Αυτή η χαλαρότητα και η αίσθηση ελευθερίας μέσα σε μια σχέση μπορεί να είναι για εκείνον το καλύτερο διεγερτικό.

Διαφορά φάσης

Από την άλλη, είναι πιθανό η περίπτωσή σας να μη σχετίζεται με το στρες και απλώς ο φίλος σου να είναι έτσι φτιαγμένος, να έχει δηλαδή μια λιγότερο φανατική αντιμετώπιση απέναντι στο σεξ από εσένα.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς  να το διαπιστώσεις από την αρχή της σχέσης σας. Όπως είναι φυσιολογικό, τους πρώτους μήνες της γνωριμίας σας το σεξ είναι πολύ πιο συχνό. Ακόμα και επιστημονικά έχει αποδειχτεί ότι τα επίπεδα της τεστοστερόνης, της ορμόνης στην οποία οφείλεται η σεξουαλική επιθυμία, είναι πολύ πιο υψηλά τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα στην αρχή μιας σχέσης. Όσο όμως καταλαγιάζει ο ενθουσιασμός, τόσο η συγκεκριμένη ορμόνη υποχωρεί, με αποτέλεσμα το σεξ με τον ίδιο άνθρωπο να μη φαντάζει τόσο ελκυστικό όσο προηγουμένως. Μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τη φυσιολογική εξέλιξη της σχέσης.

Τι κάνεις όμως αν η καινούρια συχνότητα δεν σε ικανοποιεί, ενώ εκείνος δείχνει ευχαριστημένος; Όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται, αυτό δεν είναι από μόνο του αιτία χωρισμού. Έχουμε κάποιες συμβουλές, για να τα βρείτε κάπου στη μέση.

Αγγίζω και μαθαίνω

Από την πλευρά σου, θα ήταν καλό να συνειδητοποιήσεις ότι η ερωτική ευχαρίστηση δεν προκύπτει μόνο μέσα από το ολοκληρωμένο σεξ. Αν δώσεις σημασία στις μικρές κινήσεις, μπορεί να ανακαλύψεις ότι καλύπτουν ένα μέρος από την ανάγκη σου για εκτόνωση, τρυφερότητα και επικοινωνία. Το να κρατιέστε χέρι χέρι ή να κάθεστε αγκαλιά είναι πράγματα που ενεργοποιούν την οξυτοκίνη, την ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε πιο δεμένοι.

Από την πλευρά του, θα πρέπει κι εκείνος να δείξει ότι κατανοεί τις ανάγκες σου και ότι κάνει βήματα για να συναντηθείτε σε ένα σημείο που ευχαριστεί και τους δύο. Μπορεί αυτό να σημαίνει ότι θα κάνει την πρώτη κίνηση για σεξ, π.χ. μία φορά την εβδομάδα, ακόμη κι αν δεν είναι το πρώτο που του έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό. Ή μπορεί, τις μέρες που δεν νιώθει καμία επιθυμία ενώ εσύ θέλεις πολύ να κάνεις σεξ, να φροντίζει μόνο για τη δική σου ικανοποίηση.

Κουβέντα να (μη) γίνεται

Στο συγκεκριμένο ζήτημα οι ατελείωτες συζητήσεις δεν βοηθούν απαραίτητα στο να λυθεί το θέμα. Όσο πιο πολύ τον πιέζεις, τόσο εκείνος θα αισθάνεται ότι τον κρίνεις, και αυτό θα λειτουργήσει τόσο ερεθιστικά όσο κι ένα παγωμένο ντους στα μέσα Δεκεμβρίου. Το ζήτημα είναι να σεβαστείτε ο ένας τις επιθυμίες του άλλου και να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει, ώστε να βρείτε τη λύση που θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά – εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.
(cosmopolitan.gr)

Προηγούμενο άρθροΔε μπορείς να μην υποκλιθείς σε μία Δούκισσα – Η πρέσβειρα ομορφιάς σύμφωνα με το Esquire
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα ERASMUS for Public Administration 2014