Ακαδημία Λιμενικού ιδρύει το υπουργείο ναυτιλίας

0

limeniko_akadimiaΤην πρόθεση του υπουργείου Ναυτιλίας να προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστής Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να εισέρχονται από το 2014 μέσω πανελληνίων εξετάσεων, όπως γίνεται στην Ελληνική Αστυνομία, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αυτό τον τρόπο εκτιμά ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα σταματήσει να υπάρχει η συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής στο Λιμενικό, ενώ παράλληλα θα κατοχυρωθεί θεσμικά η τακτική ενίσχυση στο σώμα ανά έτος.

Επίσης, ο υπουργός σημείωσε πως η διαγωνιστική διαδικασία που τηρήθηκε για την κατάταξη των δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα, είναι η ίδια που τηρείται εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει τις πολλαπλές εξετάσεις (αθλητικές και διαγωνιστικές σε συγκεκριμένα μαθήματα) υψηλού επιπέδου, ενώ αν ο διαγωνισμός γινόταν μέσω ΑΣΕΠ, που ζητούσε ένα υπέρογκο ποσό για τη διαδικασία, οι εξετάσεις θα κινδύνευαν να χαθούν. Παρ’ όλα αυτά ο ΑΣΕΠ είναι το όργανο που θα αποφανθεί για τις όποιες ενστάσεις των υποψηφίων επί της διαδικασίας του διαγωνισμού.
(diorismos.gr)

Προηγούμενο άρθροΙδρύει ομάδα ποδοσφαίρου ο Μπέκαμ
Επόμενο άρθροΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Η Ζωή Της Αντέλ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.