Έργα σε Αγία Μαρίνα και άλσος: Μία ακόμη πρόταση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Α.Τρίτσης» του ΥΠ.ΕΣ.

0
169

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για την ένταξη του έργου,  «Αστική Αναζωογόνηση στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 963.904,60 €, έπειτα από σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα.

Πρόκειται για την τέταρτη από τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας που εντάσσεται στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

 

Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 2022  η ένταξη του έργου,

– «Ψηφιακές υπηρεσίες Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», συνολικού προϋπολογισμού1.453.109€,

– τον Μάρτιο του 2022 η ένταξη του έργου: «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»,  προϋπολογισμού 2.427.382 €,

– τον Οκτώβριο του 2021 η ένταξη του έργου: «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων και σχολικών μονάδων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» προϋπολογισμού 385.711 €.,

 

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει:

 

–  Το Υποέργο 1:  “Εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας” (256.072,60 €)

 

–  Το Υποέργο 2: “Αστική αναζωογόνηση, ανάπλαση χώρου οδού Λάρνακος και διάνοιξη πεζοδρόμου Ο.Τ. 243β Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας” (678.072,00 €)

 

–  Το Υποέργο 3: “Σύνταξη και προετοιμασία φακέλου αίτησης χρηματοδότησης” (6.200,00 €)

 

–  Το Υποέργο 4: “Σχέδιο δράσεων ενημέρωσης – πληροφόρησης – ευαισθητοποίησης” (23.560,00 €).

 

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τόσο τα στελέχη της Δημοτικής μας Αρχής όσο και τα στελέχη των συναρμόδιων υπηρεσιών μας για την συνεργασία και την σημαντική δουλειά τους στην προεργασία και την προετοιμασία των φακέλων, που έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη σημαντικών έργων του Δήμου μας σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Το 2022 όπως έχω αναφέρει ξανά θα είναι μία χρονιά άκρως σημαντική για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, καθώς πρόκειται να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν ορισμένα εμβληματικά έργα. Στην συγκεκριμένη τώρα περίπτωση αναφερόμαστε σε μία ιδιαίτερα σημαντική χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης για την περαιτέρω ανάπλαση του άλσους μας, αλλά και ένα ώριμο έργο που αναμένεται να δούμε να ξεκινά τους προσεχείς μήνες στη συνοικία της Αγίας Μαρίνας, και αφορά την ανάπλαση του χώρου επί της οδού Λάρνακος και την διάνοιξη πεζοδρόμου. Έργα σημαντικά, έργα απαραίτητα για την πόλη μας που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να τα υλοποιήσουμε χωρίς τις χρηματοδοτήσεις είτε από το ΥΠ.ΕΣ., είτε από την Περιφέρεια, είτε από το Πράσινο Ταμείο. 2,5 χρόνια εργαστήκαμε ως ομάδα εντατικά, με μεθοδικότητα, με σχέδιο και σοβαρότητα και σταδιακά όλοι οι συμπολίτες μας θα δουν τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς μας. Συνεχίζουμε…».

                                                                                         Από το Γραφείο Τύπου
Προηγούμενο άρθροΔελτίο Τύπου: Κοινή Συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης Γονέων με τους εκπροσώπους των Συλλόγων
Επόμενο άρθροΜία μαγική μουσική βραδιά με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο στη Νέα Χαλκηδόνα!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.