“Ράμπες ΑμΕΑ στα σχολεία & *Αντιπλημμυρικά έργα”

0

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος ανακοίνωσε δύο σημαντικά έργα για τον Δήμο μας.

«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες».

Μετά το υπ’ αριθμ. 36941/27.12.2019 αίτημα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, μας γνωστοποιήθηκε στις 24/04/20 η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙΧ, του έργου:

«Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας» συνολικού προϋπολογισμού 78.740,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η χρηματοδότηση της ανωτέρω Πράξης επιμερίζεται ως ακολούθως:

  • ΠΔΕ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: 78.740,00€
  • ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΔΗΜΟΥ:
*«Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην συνεδρίαση του στις 16/04/20, ενέκρινε τη σκοπιμότητα υποβολής πρότασης ένταξης και χρηματοδότησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας – έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7» προϋπολογισμού 3.850.000,00 €, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική».

*Λεπτομέρειες για την Αντιπλημμυρική προστασία:
Η «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ –ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΑ Σ7» εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής (υπ’ αριθμ. 347/2018 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής/ΑΔΑ: 6Ε3Δ7Λ7-ΔΛΤ), με ΚΑΕ 9775.01.054 και προϋπολογισμό 4.774.000,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η παρούσα μελέτη αφορά στην κατασκευή νέου συλλεκτήριου αγωγού ομβρίων Σ7Ν ο οποίος θα δρα ανακουφιστικά για την λεκάνη απορροής του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7, που εμφανίζει ανεπάρκειες στην διόδευση των πλημμυρικών υδάτων.μ Πιο συγκεκριμένα, η περιοχή μελέτης εκτείνεται κατά μήκος των οδών Σκρά, Πλαστήρα, Τρωάδος και Θεσσαλονίκης του τέως ΔήμουΝέας Φιλαδέλφειας και νυν Χαλκηδόνας-Φιλαδέλφειας. Επίσης τμήμα των προτεινόμενων έργων της μελέτης διέρχεται εγκάρσια την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας λίγο ανάντη της Κάτω Διάβασης της οδού Σοφούλη. Περί την διασταύρωση των οδών Τρωάδος και Σαραντόγλου, ο εν λόγω συλλεκτήρας διασταυρώνεται με τον υφιστάμενο συλλεκτήρα Σ7.Στην θέση αυτή προβλέπεται η κατασκευή φρεατίου συμβολής-υπερχείλισης ώστε οι δύο συλλεκτήρες Σ7 και Σ7Ν να λειτουργούν κατάντη του φρεατίου με ασφαλείς πληρότητες.Αποδέκτης ομβρίων τόσο του υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7 όσο και του νέου προτεινόμενου συλλεκτήρα Σ7Ν αποτελεί ο ποταμός Κηφισός. Για την κατασκευή της εκβολής στον Κηφισό θα πρέπει να γίνει διάνοιξη του τοιχίου διευθέτησης του ρέματος. Η διάνοιξη θα γίνει με τη μέθοδο της αδιατάρακτης κοπής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα υποχωρήσεων και αστοχίας του εν λόγω τοιχίου. Ο εν λόγω συλλεκτήρας Σ7Ν έχει συνολικό μήκος περίπου 1.213μ. και αποτελείται από τα δύο τμήματα (ΤΜΗΜΑ Α -Χ.Θ. 0+000,00 έως Χ.Θ. 0+083,56, μήκους 81μ. περίπου και ΤΜΗΜΑ Β, συνολικού μήκος 1.129μ. περίπου).

Έπειτα από τις παραπάνω αποφάσεις ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:

 

«Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για την πόλη μας. Τόσο τα ζητήματα προσβασιμότητας στις σχολικές μας μονάδες, όσο και τα έργα για την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση της περιοχής της Αγίας Μαρίνας βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής μας Αρχής. Το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο ήταν ένα από τα θέματα που συζητήσαμε κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αττικής κ. Γ. Δημόπουλο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κανταρέλη και φυσικά τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας δουλεύουμε καθημερινά ώστε το ταχύτερο δυνατό να δούμε να ξεκινούν και να υλοποιούνται έργα υποδομής που έχει ανάγκη η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα».

Προηγούμενο άρθροΣτην Α΄ ΕΠΣΑ ο ΑΟΝΦ Άτταλος
Επόμενο άρθρο(30.04.2020): Νέα κρούσματα & απώλειες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.