Ανακοίνωση Δήμου για το 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας

0

Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα Φιλαδέλφεια 12/09/19

Για το θέμα που έχει προκύψει με την προσωρινή κάλυψη φοίτησης των υπεράριθμων νηπίων του 1ου νηπιαγωγείου Νέας Χαλκηδόνας από το 2ο νηπιαγωγείο Νέας Χαλκηδόνας

Όπως είναι γνωστό, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με σχετική απόφασή της επέλεξε να συμμετάσχει ο Δήμος μας στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, δίχως, όμως, δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, να προβλεφθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα προέκυπταν για θέσεις φοίτησης σε όλα τα νηπιαγωγεία της πόλης και ειδικότερα στα νηπιαγωγεία της Νέας Χαλκηδόνας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν ότι, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπήρξαν οι κατάλληλοι χώροι για την κάλυψη της υποχρεωτικής προσχολικής φοίτησης όλων των νηπίων στα υπάρχοντα κτίρια.

Παρ’ όλα αυτά, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποχρεωτικής εγγραφής όλων των νηπίων – προνηπίων, η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το υπ’ αριθ. πρωτ. 20060/3-7-2019 σχετικό έγγραφό της, με το οποίο τον καλούσε για την προσωρινή παραχώρηση μιας αίθουσας για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες φοίτησης των νηπίων της σχολικής περιφέρειας του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Χαλκηδόνας, στο 2ο Νηπιαγωγείο ή στα δημοτικά σχολεία Νέας Χαλκηδόνας.

Ακολούθως, η προηγούμενη πάντα Δημοτική Αρχή, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 19685/4-7-2019 έγγραφο της 1ης Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου διαβίβασε το ανωτέρω έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (Δ.Ε.Π.) για τη λήψη απόφασης επί του θέματος (10ο θέμα Ημερησίας Διάταξης), όπως και έγινε. Με την απόφασή της που έλαβε αριθμό 19/11-7-2019, λοιπόν, η Δ.Ε.Π., με την προηγούμενη σύστασή της και με εισήγηση της τότε Προέδρου της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της παραχώρησης χώρου του 2ου Νηπιαγωγείου στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Χαλκηδόνας για τη στέγαση του επιπλέον απαιτούμενου τμήματος για ένα χρόνο, εν αναμονή της εκδόσεως Κ.Υ.Α για την τοποθέτηση από το υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές προκατασκευασμένων αιθουσών νηπιαγωγείων. 

Η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την υπ’ αριθ. 12/2019 και από 24-7-2019 τακτική συνεδρίασή του. 

Τέλος, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 25344/6-9-2019 πρόσφατο έγγραφό της που κοινοποιήθηκε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η Προϊστάμενη του 2ου Νηπιαγωγείου Νέας Χαλκηδόνας εξέφρασε την ρητή αντίρρησή της για την ανωτέρω απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αναφέροντας ότι το κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου δεν έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές και τους κατάλληλους χώρους για τη φιλοξενία των 17 επιπλέον παιδιών που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το 1ο Νηπιαγωγείο. 

Ο αρμόδιος νέος Αντιδήμαρχος Παιδείας Τάσος Κωνσταντινίδης σε συνεργασία με το Δήμαρχο Γιάννη Βούρο, επιλήφθηκε αμέσως του θέματος και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων της Νέας Χαλκηδόνας για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας αφενός έχει ειδοποιηθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άμεση αντιμετώπιση επιμέρους τεχνικών ζητημάτων των χώρων του 2ου Νηπιαγωγείου και αφετέρου εξετάζονται ενδεχόμενες λύσεις αξιοποίησης άλλων προσφερόμενων χώρων του Δήμου. 

Επισημαίνεται ότι εκτός των ανωτέρω θα γίνει κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης της συμμετοχής του Δήμου μας στο πρόγραμμα δικαιούχων Δήμων για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών νηπιαγωγείου ελαφράς κατασκευής με τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους εντός των γηπέδων όπου υφίστανται και λειτουργούν σχολικές μονάδες, αφού δυστυχώς ο Δήμος μας δεν συμπεριλήφθηκε στους δικαιούχους της πρόσφατης σχετικής υπ’ αριθ. 95586/Α2 /18.6.2019 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 329/18-6-2019, τεύχος 4ο). 

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η φοίτηση όλων των παιδιών της πόλης σε κατάλληλους και λειτουργικούς χώρους.

 

Προηγούμενο άρθροΝέα Ιωνία: Βρέθηκε νεογέννητο σε καρότσι σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθροΚοινωνικό παντοπωλείο: Διανομή τροφίμων στους δικαιούχους
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.