“Οι 5 μήνες που θα κρίνουν τον επόμενο δήμαρχο”

0

Στις 19 Μαΐου του 2019 θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των Δημοτικών & Περιφερειακών εκλογών και στις 26 Μαΐου ο δεύτερος γύρος μαζί με τις ευρωεκλογές.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Fx-news (20 Δεκεμβρίου 2018)

Όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος για τους νέους υποψηφίους δημάρχους είναι ελάχιστος. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για υποψηφίους που είτε βάζουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά είτε επιστρέφουν -ως υποψήφιοι δήμαρχοι- από το μακρινό παρελθόν… για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο!

Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει να κτίσουν από την αρχή νέα δημοτική παράταξη, να συμπληρώσουν ψηφοδέλτιο (χρειάζονται γύρω στους 50 υποψήφιους συμβούλους) και να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα, τις θέσεις και αρχές τους στον λαό της πόλης μας.

Σύμφωνα μάλιστα και με τις πρόσφατες ανακοινώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων που είχαν συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του 2014, των Λύσανδρου Γεωργαμλή (Ένωση δημοτών) και Γιώργου Αράπογλου που αναφέρουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις εκλογές του Μάη, τότε από τις «παλιές» δημοτικές παρατάξεις που είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2014, μόνο του δημάρχου κ. Βασιλόπουλου (Δύναμη Πολιτών) και του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) θα είναι και τον προσεχή Μάη στα ψηφοδέλτια. Ο Απόστολος Κόντος (Ζούμε Μαζί) δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Μάλιστα σε περίπτωση που εκλεγεί περιφερειάρχης ο κ. Σγουρός τότε ο κ. Απόστολος Κόντος θα αναλάβει την θέση του αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα (περιλαμβάνει τον δήμο μας). Από τις υπόλοιπες παρατάξεις του 2014, η «Νέα Προοπτική» της κυρίας Έφης Γαϊτανά-Αποστολάκη και το «Μπροστά» της κυρίας Βάσως Αγαγιώτου έχουν προ πολλού «αποσυρθεί»…

Και επίσημα υποψήφιοι

Μέχρι την εκτύπωση της εφημερίδας μας οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ανακοίνωσαν την συμμετοχή τους στις εκλογές του Μάη το προηγούμενο διάστημα είναι (κατά σειρά ανακοίνωσης):

Αναστάσιος (Τάσος) Κωνσταντινίδης

Ο κύριος Κωνσταντινίδης είναι δικηγόρος, αντιπρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «ΑΟΝΦ Άτταλος» και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΠΙΕΔ (διαβάστε αναλυτικά στην σελίδα 4) ανακοίνωσε τις θέσεις, αρχές και την ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης που ονομάζεται «ΠΟΛΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ – συνεργασία, σύνθεση, προοπτική».

Μιχάλης Κουτσάκης

Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του και την ιδρυτική διακήρυξη της νέας δημοτικής παράταξης που ονομάζεται, «ΝΕΑ ΠΝΟΗ» για τη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα (διαβάστε αναλυτικά στην σελίδα 2). Ο κύριος Κουτσάκης είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ενώ έχει διατελέσει αντιδήμαρχος τόσο του ενιαίου Δήμου ΝΦ-ΝΧ όσο και του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας πριν την συνένωση.

Γιάννης Βούρος

Ο γνωστός -φιλαδελφειώτης- καλλιτέχνης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και την ίδρυση νέας δημοτικής παράταξης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΠΠΙΕΔ. «Πολιτών Πολιτεία» το όνομα της νέας παράταξης που θα διεκδικήσει την διοίκηση του δήμου στις εκλογές του Μαΐου. Ο κ. Βούρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προσφυγικά της Νέας Φιλαδέλφειας ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα της ΑΕΚ.

Οι τρεις υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έρχονται να προστεθούν στις -ήδη- δύο ανακοινωμένες υποψηφιότητες. Του δημάρχου κ. Άρη Βασιλόπουλου και του δημοτικού συμβούλου κ. Χρήστου Κοπελούσου. Το επόμενο χρονικό διάστημα είναι βέβαιο πως θα έχουμε ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων και από άλλα πρόσωπα.

  • Σίγουρη θεωρείται μέχρι στιγμής η «κάθοδος» του πρώην δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας (1990-2002), κυρίου Παντελή Γρετζελιά (σημ. ανακοινώθηκε επίσημα στις 28/12/2018). Δεκαέξι (16) χρόνια από την τελευταία φορά (2002) που ήταν υποψήφιος δήμαρχος, επιστρέφει για να διεκδικήσει εκ νέου την δημαρχιακή καρέκλα!
  • Σίγουρη θεωρείται επίσης και η συμμετοχή της «Επανεκκίνησης» στις δημοτικές εκλογές. Ο γνωστός δημοσιογράφος Διαμαντής Σεϊτανίδης είναι επικεφαλής της δημοτικής «κίνησης» και αναμένεται μετά τις γιορτές να ανακοινωθεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα προκύψει μέσα από εκλογικές διαδικασίες.
  • Τέλος, το «Πράσινο Κίνημα» επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας την υποψηφιότητα στον δήμο μας της κυρίας Αναστασίας Κολιάκου.
Προηγούμενο άρθροΘερμαινόμενος χώρος του Δήμου για όσους έχουν ανάγκη
Επόμενο άρθροΑνοιχτός μέχρι και την Τρίτη 8/1 ο θερμαινόμενος χώρος του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.