Σοκαριστικές εικόνες θα έχουν τα τσιγάρα από το 2016

0

634597_tsigaro_1

Εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Ευρωκοινοβούλιο, η αυστηρότερη αντικαπνιστική νομοθεσία που θα ισχύσει από το 2016 και προβλέπει μεταξύ άλλων και απωθητικές εικόνες στα πακέτα.

Στόχος να περιοριστούν οι καπνιστές κατά; 2,4 εκατομμύρια άτομα. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 700.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο λόγω του καπνίσματος.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι:

Οι συσκευασίες με λιγότερο από 20 τσιγάρα θα απαγορευτούν, καθώς οι συσκευασίες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες για να φιλοξενούν τις προειδοποιήσεις.

Οι συσκευασίες καπνού για στρίψιμο πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 30 γραμμάρια καπνού, ώστε και εδώ να υπάρχει χώρος για τις προειδοποιήσεις .

Οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις του καπνίσματος θα πρέπει να καταλαμβάνουν το 65% της εμπρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειας όλων των συσκευασιών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέβαλε για το 2020 την απαγόρευση των τσιγάρων με μενθόλη, απαγορεύει όμως άλλες γεύσεις και αρώματα στα τσιγάρα και τον καπνό, με εξαίρεση τον καπνό για ναργιλέ. Το μέτρο λαμβάνεται διότι θεωρείται ότι οι γεύσεις αυτές ωθούν τους νέους στο κάπνισμα.

Απαγορεύονται παραπλανητικά διαφημιστικά μηνύματα όπως το «χωρίς πρόσθετα».

Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα υποβάλλονται σε ελέγχους και κλινικές δοκιμές, παρά μόνο εάν ο κατασκευαστής τα διαφημίζει ως προϊόντα για τη διακοπή του καπνίσματος.

Λόγω της τοξικότητας της νικοτίνης, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα πρέπει να περιέχουν πάνω από 20mg/ml νικοτίνης και οι αμπούλες δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο μέγεθος.

Οι αμπούλες θα πρέπει να προσφέρουν προστασία κατά των διαρροών και του ανοίγματος από παιδιά.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χωρίς νικοτίνη δεν καλύπτονται από τη νέα οδηγία.

Οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να προσαρμόσουν την εθνική νομοθεσία στην κοινοτική, ως τα μέσα του 2016.

ΠΗΓΗlifo.gr
Προηγούμενο άρθροΤι θα συμβεί στους 150.000 Ελληνες που ζουν σήμερα στην Ουκρανία
Επόμενο άρθροΗ Κέητ Μος κάτι έπαθε και γδύνεται τώρα και στο Lui [εικόνες]
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.