Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Περισσότερες από 150 γυναίκες εξετάστηκαν στο πλαίσιο δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

0

Περισσότερες από 150 γυναίκες συμμετείχαν και εξετάστηκαν στο πλαίσιο της δράσης που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού και με κεντρικό σύνθημα «Η πρόληψη σώζει ζωές», την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025, μπροστά από το Δημαρχείο.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας του Δήμου σε συνεργασία με το Τοπικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών γύρω από την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

Έμφαση στην πρόληψη και τη φροντίδα της υγείας

Η εντυπωσιακή συμμετοχή περισσότερων από 150 γυναικών επιβεβαίωσε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, καθώς και τη διαρκή προσπάθεια του Δήμου να στηρίζει δράσεις που αφορούν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες της δράσης περιλάμβαναν:

  • Βιωματική εκπαίδευση αυτοεξέτασης μαστού με χρήση ειδικών προπλασμάτων.

  • Κλινική εξέταση (ψηλάφηση) από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

  • Συνταγογράφηση απεικονιστικών εξετάσεων για προσυμπτωματικό έλεγχο.

  • Διανομή ενημερωτικού υλικού με έγκυρη και στοχευμένη πληροφόρηση.

Παρουσίες και δηλώσεις

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, απηύθυνε χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης ενημέρωσης, ενώ εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη συνεργασία και την κοινωνική τους προσφορά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Γιώργος Κελλίδης (που συντόνισε τη δράση), Τάκης Αθανασόπουλος, Γιάννης Λουκιδέλης, Αλέκος Γούλας και Μανώλης Διαγουμάς, ο υπεύθυνος συντονισμού της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ν. Φιλαδέλφειας, Μιχάλης Καλοειδάς, καθώς και η διοικητική υπάλληλος της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, Μοιράνια Μαρκοπουλιώτη, με ενεργό ρόλο στην οργάνωση της δράσης.

Παρόντες ήταν επίσης ο Νίκος Στυλιανός, πρόεδρος της τοπικής ΝΔ, και από το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού η Πρόεδρος Ρένα Χωρέμη και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Αραπογιάννης.

Ο Δήμαρχος απηύθυνε δημόσια ευχαριστία προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, για την έγκριση και υποστήριξη της δράσης, που έδωσε τη δυνατότητα σε δεκάδες γυναίκες της πόλης να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης.

Ο Δήμος συνεχίζει τις δράσεις για την υγεία των πολιτών

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και φροντίδας της υγείας, με στόχο μια πιο υγιή και ενημερωμένη τοπική κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΕτήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε το 16ο Φθινοπωρινό όπεν του ΣΟΝΦ- Κύπελλο “Σπύρος Λοβέρδος
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.