Ρένος Αρβανίτης | Το ψηφοδέλτιο νίκης του Γιάννη Βούρου

0

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Γιάννη Βούρου

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης

Όπως είναι γνωστό βρισκόμαστε πέντε (5) μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και το σκηνικό στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας φαίνεται πως πλέον έχει διαμορφωθεί.

Με επτά (7) υποψηφίους Δημάρχους, όσοι ακριβώς είχαν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και το 2019, αλλά με μία βασική εκκρεμότητα που δεν είναι άλλη από το αποτέλεσμα της κάλπης των εθνικών εκλογών που υπάρχει μία πιθανότητα κατά την εκτίμηση αρκετών να επηρεάσει την δομή, ακόμη και την συμμετοχή κάποιου εξ αυτών.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν επηρεάζεται από τα παραπάνω ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Βούρο.

Ο Δήμαρχος έχει πραγματοποιήσει ήδη δύο μεγάλες συγκεντρώσεις (τον περασμένο Δεκέμβριο και τον Φεβρουάριο), στις οποίες παρουσίασε το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου του. Ένα ψηφοδέλτιο καθ’ όλα ισορροπημένο, τόσο σε επίπεδο «γεωγραφικό» (Νέα Φιλαδέλφεια / Νέα Χαλκηδόνα), αλλά και σε επίπεδο ποσόστωσης (άνδρες / γυναίκες), που με βάσει τα έως σήμερα δεδομένα είναι ένα στοιχείο που μάλλον φαίνεται πως προβληματίζει… τους υπόλοιπους συνδυασμούς.

Πέραν αυτών, εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πως την προσπάθεια του νυν Δημάρχου στηρίζουν έμπρακτα και με την συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιό του 13 εν ενεργεία αιρετοί. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την συνοχή της σημερινής δημοτικής αρχής, την οποία πολλοί στόχευσαν με διάφορες μεθόδους, κατά την διάρκεια αυτών των 3,5 πρώτων ετών της θητείας της.

Κατά την διάρκεια μίας προεκλογικής περιόδου, σαφέστατα ο καθένας ξεδιπλώνει την στρατηγική του και τα επιχειρήματά του προσδοκώντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο υπάρχουν και τα δεδομένα, αυτά που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ή να αντιπαρέλθει.

Πέραν αυτών και σε κάθε περίπτωση η σημερινή δημοτική αρχή θα κριθεί για τις πράξεις και τα έργα της και οφείλουμε να σταθούμε και σε αυτά.

Ξεκινάμε με τον κρίσιμο τομέα της Καθαριότητας

-Αντικαταστάθηκαν περισσότεροι από 350 παλιοί, κατεστραμμένοι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων με νέους.

-Τοποθετήθηκαν για πρώτη φορά στον Δήμο μας καφέ κάδοι – βιοαποβλήτων (450 καφέ κάδοι σε όλη την πόλη).

– Ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων του Δήμου μας με νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο (καδοπλυντήριο).

–  Προχώρησε η αγορά νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος για την υποβοήθηση του έργου της υπηρεσίας.

Και όλα αυτά με τα φθηνότερα δημοτικά τέλη για τα σπίτια, με τους χαμηλότερους συντελεστές δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλη την Αττική (0,90 ε / τμ), με ότι αυτό συνεπάγεται!

Προχωρά παράλληλα η υλοποίηση ενός εκ των μεγαλυτέρων έργων που έχουν γίνει στο Δήμο τα τελευταία χρόνια, με την αντικατάσταση του συνόλου του παλαιού και ενεργοβόρου φωτισμού με νέα/σύγχρονα φωτιστικά τύπου led. Ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δρόμο, σε κάθε πλατεία της πόλης μας. Και για αυτό «πολεμήθηκε» με κάθε μέσο, με κάθε τρόπο.

Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής

– Εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 η νέα δομή του Κοινωνικού Εστιατορίου.

– Ενισχύθηκε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου με την αγορά νέου οχήματος (Ι.Χ.) για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

– Συνεχίζεται η παροχή δωρεάν λογιστικών υπηρεσιών σε οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

– Προχώρησε η αγορά νέου οχήματος (van) για τις ανάγκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

– Συνεχίζεται με επιτυχία και παρά τις «Κασσάνδρες» το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης (summer camp).

– Διοργανώνονται θαλάσσια λουτρά για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου αλλά και για οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας  μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την επανάχρηση προϊόντων και υλικών και τη στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ενώ ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που εντάχθηκαν από το 2022 και συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» με στόχο την στήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας.

Μία μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση των σχολείων της πόλης μας!

Κατά την διάρκεια του 1ου lock down και στο πρώτο κύμα της πανδημίας που ταλαιπώρησε την κοινωνία μας το 2020, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής των προαύλιων χώρων των δημοτικών σχολείων της Νέας Χαλκηδόνας.

-Τον Σεπτέμβριο του 2022 και μετά από έντονες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και τις ΚτΥΠ, εγκαινιάστηκε το νέο σχολείο – κόσμημα του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

-Προχωρά η ολοκλήρωση του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε ένα ακόμη σχολείο να διαθέτει τις εγκαταστάσεις που όλοι μας ονειρευόμαστε.

-Υλοποιείται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων (4) σχολείων της πόλης.

-Για το εν λόγω πρόγραμμα εξασφαλίστηκαν 360.000€ από το ΠΔΕ και την Περιφέρεια, προσθέτοντας ίδιους πόρους του Δήμου για έργα:

  • βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας,
  • θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων,
  • εγκατάστασης σκιάστρων,
  • αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων,
  • βελτίωση λεβητοστασίων κα.

-Προχωρά η κατασκευή του νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμό επί των οδών Καμπούργογλου & Πλαστήρα, ένα σπουδαίο έργο, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την γόνιμη συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.

Υποδομές – Τεχνικά έργα

Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την υπογραφή του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου και του Αν. Υπουργού Εσωτερικών  κ. Στέλιου Πέτσα, εξασφάλισε 2 εκ. ευρώ από το Υπ. Εσ. και με 300.000 ευρώ επιπλέον από ίδιους πόρους του Δήμου, υλοποιείται και ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες το μεγάλο έργο της αναβάθμισης όλων των χώρων μεταξύ του αγαπημένου μας άλσους και του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Αναφέρομαι στους περιμετρικούς πεζοδρόμους, στους αναβαθμούς κοκ.

-Προχώρησε μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας η κατεδάφιση του κτιρίου επί της οδού Επταλόφου (γνωστό και ως Στρούγγα), όπου με την στήριξη της Περιφέρειας ξεκινά εντός του 2023 (το αργότερο αρχές του 2024) η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου πολυχώρου – ΚΑΠΗ.

-Πραγματοποιούνται ευρείας κλίμακας εργασίες σε αθλητικούς χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

-Τον Μάιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου δημοτικού αθλητικού χώρου (με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς) που βρίσκεται επί των οδών Κιλκίς & Πλαστήρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

-Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου (γήπεδο ποδοσφαίρου 9 χ 9), για τις ανάγκες των παιδιών της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και της ερασιτεχνικής ομάδας του Χαλκηδονικού, επί των οδών Αχαρνών και Παπαφλέσσα (το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τις 70.000 ευρώ).

– Πιστοποιήθηκαν από το ΥΠ.ΕΣ. 14 παιδικές χαρές.

Με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ένα μέρος μόνο από αυτά που έχουν υλοποιηθεί στο Δήμο, χωρίς να ξεχνάμε πως με δουλειά που ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν, έχουν εξασφαλιστεί ήδη, από το ΥΠ.ΕΣ., το Πράσινο Ταμείο, το Ταμείο Ανάκαμψης κλπ σημαντικά κονδύλια για έργα και παρεμβάσεις που πρόκειται να αλλάξουν την  επόμενη τριετία την εικόνα της πόλης μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Εν κατακλείδι, από την μία πλευρά η ανάδειξη του σημαντικού έργου της σημερινής δημοτικής αρχής (παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις) και από την άλλη η δομή και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου της παράταξης του Δημάρχου, αποτυπώνουν εύγλωττα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα, που παρά την «λάσπη», ή την τεχνητή ένταση στην οποία ορισμένοι επενδύουν, δεν αλλάζει και δεν «θολώνει» στα μάτια των αντικειμενικών «κριτών», που δεν είναι άλλοι από τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.

Άλλωστε… «Ὁ χρόνος ἅπαντα τοῖσιν ὕστερον φράσει. Λάλος γὰρ ἐστὶν οὗτος, οὐκ ἐρωτῶσιν λέγει».

Προηγούμενο άρθροΑγκαλιά με το Πρωτάθλημα η ΑΕΚ – Πανικός απο τον Κόσμο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια / Βίντεο
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας «Δημήτριος Υψηλάντης», σας προσκαλούν στην εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.