Προχωρά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού – Δικαστική δικαίωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας!

0

Στην τελική ευθεία και σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων τύπου led και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την 074/2023 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου led, ενώ συμπεριλαμβάνει την 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο!

Επένδυση που θα υλοποιηθεί χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, σε μία περίοδο κατά την οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευθεί για νοικοκυριά και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση αυτή του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι οριστική και αμετάκλητη σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 328 του Νόμου 4700/2020 και κοινοποιήθηκε αρμοδίως στις 28 Φεβρουαρίου 2023, στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, βάζοντας οριστικά τέλος στην συκοφαντία που επισταμένως διακινήθηκε και επί μακρό χρονικό διάστημα από «κύκλους» και συμφέροντα που επένδυσαν πολιτικά στην υπόθεση αυτή, επιδιώκοντας την σπίλωση της Δημοτικής Αρχής.

Παράλληλα νόμιμοι, απολύτως εύλογοι και ανάλογοι του αντικειμένου της σύμβασης κρίθηκαν όλοι οι όροι και τα κριτήρια επιλογής αναδόχου της διακήρυξης του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Το αρμόδιο Κλιμάκιο έκρινε ότι ορθώς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ετέθησαν από την αναθέτουσα αρχή οι τιμές του προϋπολογισμού καθώς και όλοι οι όροι της διακήρυξης, οι οποίοι διασφαλίζουν αφ’ ενός το δημόσιο συμφέρον και αφ’ ετέρου την ορθή εκτέλεση της σύμβασης από αξιόπιστους προμηθευτές.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος  δήλωσε σχετικά:

«Μετά τα έργα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο θα ξεκινήσει σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας. Υλοποιούμε έτσι, μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Πέραν αυτών, δεν μπορώ στην παρούσα φάση να μην αναφέρω, πως μετά την σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα «επιχειρήματα» των γνωστών και μη εξαιρετέων κύκλων, των λασπολόγων, των συκοφαντών, και όλων εκείνων που ταλαιπωρούν την πόλη μας επί δεκαετίες ολόκληρες, με μοναδικό σκοπό και στόχο να μην γίνεται κανένα απολύτως έργο στην πόλη μας, για να διατηρούνται οι ίδιοι στον «αφρό» του τοπικού πολιτικό – αυτοδιοικητικού γίγνεσθαι, κατέρρευσαν σαν “χάρτινοι πύργοι”. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και ΟΤΑ από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί! Έφτασε η ώρα λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Σε λίγους μόνο μήνες, οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας  θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται…».

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση τακτικής ειδικής συνεδρίασης Δημ. Συμβουλίου ( 8.3.2023 – Π.Π.Ι.Ε.Δ.-ΩΡΑ 8 μ.μ.)
Επόμενο άρθροΣτο τελικό στάδιο το έργο των αναβαθμών πέριξ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και του άλσους Ν.Φ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.