Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

0

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε  σήμερα, Παρασκευή 06 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, όπου και έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Βούρος παρακολούθησε την Παρασκευή 06 Ιανουαρίου 2023 την Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι καθώς και την τελετή του Αγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο κόλπο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εκπροσωπώντας τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Μετά το πέρας της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κ. Γιάννης Βούρος, είχε την τεράστια χαρά και τιμή να συναντήσει και να λάβει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

O Δήμαρχος της πόλης μας αφού κάλεσε τον  Οικουμενικό Πατριάρχη για επίσημη επίσκεψη στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, προσέφερε στον Παναγιώτατο δύο συμβολικά δώρα, ένα αντίγραφο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, καθώς και ένα λεύκωμα του Π.Π.Ι.Ε.Δ και του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Ακολούθως σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω σήμερα την μεγάλη χαρά και συνάμα τιμή να βρίσκομαι μαζί με συνεργάτες μου, εδώ στο κέντρο της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Όσοι παραβρεθήκαμε, βιώσαμε ένα αν μη τι άλλω, συγκλονιστικό γεγονός, αυτό του Καθαγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο, καθώς και της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η επίσκεψή μου αυτή, η επίσκεψή μας αυτή, πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα συμβολική για την προσφυγική πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, για την ιστορία και τις καταβολές της. Εύχομαι από εδώ, από την Κωνσταντινούπολη, σε όλες τις συμπολίτισσές μας και σε όλους τους συμπολίτες μας, χρόνια πολλά, με υγεία και φώτιση!».

Τον Δήμαρχο, συνόδευσαν στην επίσκεψή του αυτή ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους Σ. Κοσκολέτος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού Σ. Αλεφραγκή, η Σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Χ. Δαρσακλή και στελέχη του Δήμου.

Προηγούμενο άρθροΘεοφάνεια 2023 : Αγιασμός Υδάτων στη Λίμνη του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας – Χρόνια πολλά – Βίντεο/Φωτορεπορτάζ
Επόμενο άρθρο100 “ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ” ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗΝ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.