Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Μία μεγάλη εκδήλωση για έναν σπουδαίο συμπολίτη μας!

0

Δελτίο Τύπου

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Μία μεγάλη εκδήλωση για έναν σπουδαίο συμπολίτη μας!

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η 2η Σχολική Επιτροπή, προς τιμήν του συμπολίτη μας, του σπουδαίου διεθνή π. αθλητή της Καλαθοσφαίρισης Απόστολου Κόντου, στο κλειστό γυμναστήριο που φέρει το όνομά του, στο σχολικό Γυμναστήριο 2ου Λυκείου – 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας – «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΝΤΟΣ».

Τους συμπολίτες μας που κατέκλεισαν το κλειστό γυμναστήριο καλωσόρισε η Πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ. Έλλη Καρακούλη.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για τον Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας. Μία ιδιαίτερη και σημαντική μέρα για την τοπική μας κοινωνία, για όλους εμάς που μεγαλώσαμε, που περπατάμε στους δρόμους αυτής της όμορφης πόλης, που έχουμε την τιμή να την υπηρετούμε.

Με ξεχωριστή λοιπόν χαρά σας καλωσορίζω στην τελετή βράβευσης που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος μας, προς τιμήν ενός μεγάλου. Προς τιμήν του συμπολίτη μας Απόστολου Κόντου. Προς τιμήν ενός πανελληνιονίκη, βαλκανιονίκη, μεσογειονίκη. Του συμπολίτη μας που έχει κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ έχει συμμετάσχει και σε προ-ολυμπιακά τουρνουά. Προς τιμήν ενός αθλητή που τίμησε τα εθνικά μας χρώματα με περισσότερες από 500 συμμετοχές, τόσο μέσω της επίσημης αγαπημένης όλων των ελλήνων, της εθνικής ομάδας μπάσκετ, όσο και με την φανέλα της Εθνικής Ενόπλων. Ενός ανθρώπου που πραγματοποίησε το όνειρό του αγωνιζόμενος σε δύο κορυφαίες ομάδες του Ελληνικού Αθλητισμού, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τίτλους, διακρίσεις και μετάλλια. Ενός αθλητή που αγωνίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο για περίπου 25 χρόνια και όταν ολοκλήρωσε την καριέρα του ως παίκτης, είχε επιτύχει κάτι ονειρώδες, ξεπερνώντας συνολικά τους 15.000 πόντους σε όλες τις διοργανώσεις! Ενός αθλητή που ξεπέρασε γρήγορα τα όρια της πόλης μας, ενός αθλητή που δικαίως έχει την δική του θέση ανάμεσα στους κορυφαίους όλων των εποχών στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Τον χαρακτήρα και το ταλέντο του Απόστολου Κόντου χαρακτήρισε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο ο Κώστας Μουρούζης, ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που έχει αναδείξει το Ελληνικό μπάσκετ, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Για να αναλύσεις τον χαρακτήρα του Απόστολου, χρειάζεται ένα νέο λεξικό με ομορφότερες λέξεις, γιατί το υπάρχων δεν καλύπτει τις αρετές του. Ο Απόστολος ήταν και είναι μια τεράστια καρδιά, που μέσα της όλοι χωρούν. Υπόδειγμα αθλητή, που σεβόταν πάντα τους αντιπάλους του, ενώ οφείλω να επισημάνω πώς ήταν και είναι ο ορισμός του σωστού οικογενειάρχη. Για αυτό άλλωστε και έκανε μια εκπληκτική καριέρα γεμάτη διακρίσεις. Ο Απόστολος ήταν ευγενής και ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα για να σχολιαστεί αρνητικά. Σαν αθλητής διέθετε ένα σπάνιο χάρισμα. Ήταν εκπληκτικός σουτέρ και κακώς όλοι υποστηρίζουν πώς συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας. Ο Απόστολος ανήκει στο πάνθεον των καλύτερων Ευρωπαίων σουτέρ όλων των εποχών και είμαστε τυχεροί όσοι προπονητές συνεργαστήκαμε μαζί του”. Αγαπητέ φίλε και συμπολίτη Απόστολε, για όλα αυτά και πολλά ακόμη, σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς. Σήμερα ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, δεν κάνει κάτι σπουδαίο, κάνει το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει για προσωπικότητες όπως η δική σου.

Το όνομά σου θα είναι πάντα εδώ, για να δείχνει τον δρόμο στους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους αθλητές που περνούν την πόρτα αυτού του κλειστού γυμναστηρίου, για να δείχνει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν. Πορευόμενοι στην ζωή τους, την αθλητική αλλά και την οικογενειακή, στο μονοπάτι της εντιμότητας, αλλά και της σκληρής δουλειάς, στον δρόμο της ταπεινοφροσύνης, αλλά και του μόχθου. Σε ευχαριστούμε για όσα έχεις κάνει, όχι μόνο εντός των τεσσάρων γραμμών, αλλά και για τον τρόπο που έχεις υπηρετήσει επί δεκαετίες την πόλη μας και τους πολίτες της. Απόστολε, σε ευχαριστούμε για όλα!».

Έπειτα εμφανώς συγκινημένος έλαβε τον λόγο ο Απόστολος Κόντος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Γ. Βούρο και το Δημοτικό συμβούλιο Ν.Φ. – Ν.Χ., για την ομόφωνη απόφαση του 2020 σχετικά με την ονοματοδοσία του κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας, όπως και όλους τους συναθλητές του, αλλά και τους συμπολίτες του από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε δε σε στιγμές και γεγονότα που σημάδεψαν την σπουδαία και μεγάλη καριέρα του.

Ακολούθησαν τιμητικές βραβεύσεις του Απόστολου Κόντου, από τον Δήμαρχο Γ. Βούρο και τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλ. Αλεξίου.

Στο πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης σπουδαίοι συναθλητές του Απόστολου Κόντου, π. καλαθοσφαιριστές, προπονητές και αθλητές όπως ο Βασίλης Γκούμας, ο Τάκης Κορωναίος, ο Ντέιβιντ Στεργάκος, o Μιχάλης Κυρίτσης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Κοκολάκης, ο Τάκης Οικονομόπουλος και ο Γιάννης Σγουρός.

Τον Απόστολο Κόντο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχ. π. Παντελεήμονας ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, οι Βουλευτές της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος και Θοδωρής Ρουσσόπουλος, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Κουντουρά, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, οι π. Υπουργοί Φώτης Κουβέλης και Μιλένα Αποστολάκη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Αλυμάρα (Νέα Αρχή για την Αττική – Γ. Πατούλης),  Αφροδίτη Αυγερινού (Λαϊκή Συσπείρωση), οι π. Δήμαρχοι Νέας Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς, Νίκος Αδαμόπουλος, Σταύρος Κόντος και Αριστείδης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κανταρέλης, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κοπελούσος, Σωτήρης Κοσκολέτος, Σπύρος Μπερδέσης, Θάνος Λέκκας, Κώστας Μπίγαλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Σοφία Αλεφραγκή, ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πόλη της Καρδιάς μας» Χ. Τομπούλογλου, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν.Φ. – Ν.Χ. Ν. Σερετάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις, πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών και των Ν. Π., καθώς και στελέχη του Δήμου.

Παρόντες επίσης ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο π. Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Πρόεδρος της Ερ. ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο Πρόεδρος του ερ. Παναθηναϊκού Παναγιώτης Μαλακατές, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Ν.Φ. Χρήστος Σύλλας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές, και εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πάρις Βεντήρης, ο Δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής και η πρόεδρος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ν.Φ Έλλη Καρακούλη.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα βίντεο αφιέρωμα στην σπουδαία καριέρα του Απόστολου Κόντου.

 

Προηγούμενο άρθροTέως Β. Κωνσταντίνος Β΄ – Παράσημο Dannebrog Δανίας – Ιστορική Ανασκόπηση
Επόμενο άρθροΤριετές Αρχιερατικό Μνημόσυνο Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας κυρού Κωνσταντίνου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.