Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΝΦ-ΝΧ – “Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης”

0

Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι, όπως όλοι οι γονείς, το απίστευτο γεγονός της έκρηξης του λεβητοστάσιου στο -υπό “ενεργειακή αναβάθμιση” – 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού, τους συμμαθητές, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τον ανείπωτο πόνο τους.

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να εκφράσουν την οργή μας για τους ανευθυνο-υπεύθυνους του κράτους σε όλα τα επίπεδα – κυβέρνηση, περιφέρειες, δήμους – που όπως κάνουν γύρω-γύρω όλοι μεταξύ τους τις αρμοδιότητες για την κατάσταση των σχολείων, έτσι σήμερα πετάνε ο ένας στον άλλο την ευθύνη. Ντροπή!

Ένωση και Σύλλογοι Γονέων, χρόνια τώρα επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε :

  • Ότι οι εργασίες συντήρησης και οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται καλοκαίρι και όχι καταμεσής της σχολικής χρονιάς, όπως βλέπουμε και στο δήμο μας.
  • Ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται τεχνικές εργασίες εν ώρα λειτουργίας των σχολείων, όπως παρατηρήθηκε φέτος με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιείται σε ορισμένες σχολικές μονάδες.
  •  Ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για την υποκατάσταση αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων με ότι “πρόγραμμα” προκύπτει κάθε φορά
  • Ότι δεν ανεχόμαστε να γίνεται πάρτι εκατομμυρίων δημόσιου χρήματος στην ευρύτερη περιοχή και στα σχολεία η χρηματοδότηση να φτάνει με το σταγονόμετρο.
  • Δεν δεχόμαστε να ακούμε πως “δεν υπάρχουν χρήματα” για αντιμετώπιση προβλημάτων που άπτονται θεμάτων ασφάλειας. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στο λεβητοστάσιο του Γυμνασίου Χαλκηδόνας πριν 2 χρόνια…

Ζητάμε επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Εάν έχει πραγματοποιηθεί περιοδική συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης σε όλα τα σχολεία και πότε.
  • Τι εργασίες πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στις σχολικές μονάδες; Η λίστα “στέλνεται” εδώ και 6 μήνες αλλά ποτέ δεν φτάνει…
  • Τι θα γίνει με το δευτεροβάθμιο αντισεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία του Δήμου, ιδιαίτερα όσα έχουν χτιστεί πριν το 1985, δηλαδή με υποτυπώδη ή και κανένα αντισεισμικό κανονισμό (1ο Λύκειο ΝΦ, 1ο Γυμνάσιο ΝΦ, 2ο Δημοτικό ΝΦ, 3ο Δημοτικό ΝΦ, 3ο Γυμνάσιο ΝΦ , 1ο-2ο-3ο ΕΠΑΛ ΝΦ,  5ο Εργαστηριακό Κέντρο, 1ο Δημοτικό ΝΧ, 2ο Δημοτικό ΝΧ, Γυμνάσιο ΝΧ);
  • Που βρισκόμαστε με αλεξικέραυνα – αντικεραυνική προστασία;
  • Ποιες σχολικές μονάδες έχουν πιστοποιητικά πυροπροστασίας;
  • Πότε επιτέλους θα αντιμετωπιστούν επικινδυνότητες που παραμένουν;

Ως εδώ!  Η ασφάλεια των σχολείων και των παιδιών μας δεν είναι “κόστος”!

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση τμήματος Σκάκι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΈνα σημαντικής σημασίας διπλό πανηγύρισε η ΦΕΑ το απόγευμα του Σαββάτου στο ΔΑΚ Αγρινίου.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.