Γιάννης Βούρος: «Από τους χαμηλότερους συντελεστές δημοτικών τελών σε όλη την Αττική»!

0

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2022, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του καθορισμού των συντελεστών Καθαριότητας και Φωτισμού έτους 2023, βάσει της υπ. αριθ. 255/2022 απόφασης – εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας εισηγήθηκε τους ίδιους συντελεστές και για το 2023.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων: «…Όπως έχω αναφέρει επανειλημμένως τόσο στις συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου όσο και σε συνεντεύξεις ή δημόσιες τοποθετήσεις μου, το κόστος της ενέργειας (λογαριασμοί ρεύματος αλλά και φυσικού αερίου), είναι το δεύτερο κέντρο κόστους για τον προϋπολογισμό μας μετά από αυτό για το προσωπικό. Συγκεκριμένα στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας το 2021 το κόστος αυτό ξεπέρασε τις 700.000€. Σήμερα λέμε μακάρι αυτό το κόστος να έμενε εκεί…

Παρά ταύτα όμως και για το 2023, αναλογιζόμενοι όλοι μας εντός της Δημοτικής Αρχής τις δυσκολίες των συμπολιτών μας, θα διατηρήσουμε και για φέτος τους ιδιαίτερα χαμηλούς συντελεστές, ίσως τους χαμηλότερους σε όλη την Αττική, όσον αφορά πάντα τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας & ηλεκτροφωτισμού στο 0,90€/τμ για τις οικίες και 3,50€/τμ για τους εμπορικούς – επαγγελματικούς χώρους. Χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην προσπάθειά μας για μία καθαρή και περιποιημένη πόλη.

Τονίζοντας επίσης πως φέτος ενισχύσαμε με περίπου 500.000 ευρώ από τα λειτουργικά μας έξοδα την υπηρεσία Καθαριότητας! Γεγονός αξιοσημείωτο και μάλλον πρωτόγνωρο στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Με το κόστος ρεύματος να εκτοξεύεται…

Κατανοούν εύκολα λοιπόν, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι συμπολίτες μας την στενότητα των οικονομικών δεδομένων του Δήμου μας για το έτος 2023. Φυσικά δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

Διεκδικούμε για μεγάλα και μικρότερα έργα στην πόλη μας πόρους από κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.

 

  • Από Περιφέρεια
  • Υπ. ΕΣ.
  • Πράσινο Ταμείο κοκ.

 

Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό και με τα τωρινά δεδομένα δεν αρκεί και οι «τονωτικές ενέσεις» από το κεντρικό κράτος και το ΥΠ.ΕΣ. είναι αναγκαίες και απαραίτητες όσο ποτέ… άλλοτε στο πρόσφατο παρελθόν. Κάποιες πρώτες ανακοινώσεις επ’ αυτού όπως και εσείς γνωρίζετε, έχουν γίνει τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τα συναρμόδια Υπουργεία, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν οι ΟΤΑ Α’ βαθμού να λειτουργούν με τον τρόπο που επιζητούν και επιθυμούν οι συμπολίτες μας…».

 

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής εγκρίθηκε από το σώμα με δέκα (10) θετικές ψήφους και (7) αρνητικές.

Προηγούμενο άρθροΌμορφες Βραδινές Εικόνες απο την στολισμένη Νέα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΤεράστια επιτυχία στην εκδήλωση της Παράταξης του Δημάρχου Γιάννη Βούρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.