Ηλίας Γκρίντζαλης: Δηλώνω παρών και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Βούρο και την Πολιτών Πολιτεία

0

Συνέντευξη του Προέδρου της Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας και Υπεύθυνου Πολιτισμού του Δήμου, κ. Ηλία Γκρίντζαλη

Χωρίς υπερβολή, ο Πολιτισμός αναγεννήθηκε στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας την τρέχουσα δημοτική περίοδο και στη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Ηλίας Γκρίντζαλης, Πρόεδρος Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας και Υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου, μας περιγράφει πως επετεύχθη αυτό.

Ακόμη, ο κ. Γκρίντζαλης, απαντά στο ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας. Ο ιδιαίτερα δημοφιλής πολιτικός, με το επιτυχημένο έργο μας δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Πολιτών Πολιτεία και αναμένεται να αποτελέσει δυνατό χαρτί για τον Γιάννη Βούρο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του κ. Ηλία Γκρίντζαλη έχει ως εξής:

Σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον (πανδημία, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια) πόσο εύκολο είναι να επιτελεί μια δημοτική αρχή το πρόγραμμα της;

Από την αρχή σχεδόν της ανάληψης των καθηκόντων μας, κληθήκαμε να υλοποιήσουμε το αναγκαίο για τους συμπολίτες μας έργο, σε ένα «περίεργο» περιβάλλον, με μια πρωτόγνωρη συνθήκη – την παγκόσμια υγειονομική κρίση – που δυσκόλεψε σημαντικά τις προσπάθειες μας. «Μετρηθήκαμε» με καταστάσεις που δεν είχε κανείς μας μέχρι τότε αντιμετωπίσει. Δεδομένων:

της εξολοκλήρου ανατροπής όλης της καθημερινότητας μας,

του αισθήματος ανασφάλειας και φόβου που κυρίευε την παγκόσμια κοινότητα,

της υποστελέχωσης του Δήμου μας,

καταφέραμε εν τέλει, με σκληρή δουλειά και με πείσμα να ανταπεξέλθουμε σε κάθε είδους αντιξοότητα, να βρούμε τον βηματισμό μας, να διαχειριστούμε τα προβλήματα και να βάλουμε υγιείς και σταθερές βάσεις για την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων.

Αναμφισβήτητα η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, που θεωρείται αναμενόμενο επακόλουθο όσων προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δημιουργούν νέες συνθήκες με έναν υψηλό βαθμό πρόσθετης δυσκολίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος μας. Δεδομένου όμως ότι και οι δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου που αρχικά φάνταζαν απροσπέλαστες τελικά δεν έκαμψαν την πρόοδο της πορείας μας, θεωρώ και πάλι ότι με σκληρή δουλειά, με συνεργασία καθώς και με την στήριξη της Κεντρικής Διοίκησης θα καταφέρουμε όλοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να περάσουμε τις νέες «Συμπληγάδες» και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους πολίτες και στις πόλεις μας.

Πού πιστεύετε ότι θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα για την περιοχή της Ν. Χαλκηδόνας, το πρόσεχες διάστημα;

Από την τελευταία μου θητεία ως Αντιδήμαρχος δίπλα στον αείμνηστο Γ. Αποστολάκη, αλλά και από την νέα 3ετή θητεία μου ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ν. Χαλκηδόνας γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά της Ν. Χαλκηδόνας. Αρχικά θεωρώ επιβεβλημένη την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης που χρόνια είχε μείνει στο περιθώριο, ώστε να διασφαλίσουμε, την ασφαλή διέλευση των πεζών και ΑΜΕΑ, την λειτουργική τους αναβάθμιση και γενικότερα την βελτίωση του δικτύου κίνησης σε όλες τις συνοικίες της δημοτικής ενότητας. Επίσης η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος οδοφωτισμού, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, η εξασφάλιση της ομαλής ροής της κυκλοφορίας και φυσικά, το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, η εξοικονόμηση ενέργειας και η ανεύρεση πόρων για την ανατροφοδότηση των εσόδων του δημοτικού προϋπολογισμού αποτελούν μεγάλα ζητούμενα.

Έχουμε ήδη προγραμματίσει σημαντικά έργα που θα ολοκληρωθούν σύντομα όπως, η ανάπλαση του πάρκου Γ. Αποστολάκης και η δημιουργία σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου στον χώρο αυτό, η δημιουργία για πρώτη φορά κλειστού γυμναστηρίου στην οδό Δωδεκανήσου καθώς και η κατασκευή πεζογέφυρας στην οδό Αχαρνών.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ανέβηκε πάρα πολύ στον τομέα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και μοιάζει λογικό, καθώς ο Δήμαρχος προέρχεται από τον πολιτισμό. Όμως αυτοί που ξέρουν αναφέρονται και στην δική σας καθοριστική παρουσία. Θα μας πείτε πως τα καταφέρατε;

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συνεπικουρώ τον Γιάννη Βούρο έναν καταξιωμένο και πανελληνίως αναγνωρισμένο καλλιτέχνη, στο κομμάτι του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης μας. Ο στόχος που θέσαμε πριν 3 χρόνια για την αναβάθμιση του πολιτιστικού περιεχομένου των εκδηλώσεων και την ανάδειξη του Δήμου μας ως φορέα πολιτιστικής δράσης της ευρύτερης περιοχής μας, τολμώ να πω πως έχει επιτευχθεί.

«Αγκαλιάσαμε» πολλές από τις εκφάνσεις πολιτιστικής δημιουργίας, δημιουργήσαμε νέους θεσμούς όπως οι «Ήμερες Μικρασιατικής Μνήμης», αναβαθμίσαμε σημαντικά τους θεσμούς ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ώστε να είναι εφάμιλλοι των μεγάλων Φεστιβάλ που διοργανώνουν και άλλοι Δήμοι σε ολόκληρη την χώρα. Πραγματοποιήσαμε βραδιές κινηματογράφου, εκατοντάδες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις με μεγάλα μουσικά σχήματα, τραγουδιστές και θεατρικούς θιάσους, αλλά και με την συμμετοχή Τοπικών Πολιτιστικών Φορέων με γνώμονα πάντα την ψυχαγωγία των συμπολιτών μας και την προσφορά δωρεάν θέασης μεγάλων παραγωγών. Θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Δήμος μας πραγματοποίησε και τον Σεπτέμβριο του 2021 όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ μας σε συνθήκες COVID με μεγάλη επιτυχία και ασφαλή συμμετοχή των θεατών. Συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις τιμής για την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνας – Ν. Ιωνίας – Ν. Ηρακλείου. Συνεργαστήκαμε με φορείς όπως η ΕΣΗΕΑ, η Περιφέρεια Αττικής και ενισχύσαμε μέσα από δράσεις πολιτισμού σωματεία με κοινωφελές έργο. Τολμώ να πω ότι η αθρόα προσέλευση του κόσμου είναι για εμάς η πυξίδα κατεύθυνσης της δράσης μας αλλά και η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουμε.

Στον αρχικό σχεδιασμό της Διοίκησης για τον πολιτισμό ήταν και η ενίσχυση της πολιτιστικής δημιουργίας των κατοίκων. Λειτουργούν ήδη Τμήματα Ζωγραφικής παίδων και ενηλίκων, Παραδοσιακών χορών παίδων και ενηλίκων, Θεατρικής Αγωγής, Ξένων Γλωσσών και στα σχέδια μας είναι τόσο η βελτίωση της λειτουργίας τους τόσο σε όρους υποδομών όσο και περιεχομένου.

Τι να περιμένουν οι κάτοικοι του Δήμου για το επόμενο διάστημα σε επίπεδο πολιτιστικών δράσεων;

Έχουμε ήδη σχεδιάσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς, ώστε να μεταφέρουμε την λάμψη των εορτών στην πόλη μας, να φωτίσουμε τα χαμογέλα μικρών και μεγάλων και να τονώσουμε την τοπική αγορά. Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του δήμου μας, καθώς και από τα κοινωνικά δίκτυα του Τμήματος Πολιτισμού.

Σε ένα χρόνο θα έχουμε δημοτικές εκλογές. Έχετε αποφασίσει τι θα κάνετε;

Οι συμπολίτες μου με τιμούν με την ψήφο τους από την ηλικία των 26 ετών και όλα αυτά τα χρόνια πορεύομαι με γνώμονα το καλό της πόλης μας και όχι το προσωπικό μου συμφέρον. Το έργο του Γιάννη Βούρου και της δημοτικής μας αρχής έχει θετικό πρόσημο για την πόλη μας και πρέπει να συνεχιστεί. Δηλώνω παρόν και θα είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Γιάννη Βούρο και την Πολιτών Πολιτεία.

Πηγή: xtypos.gr

Προηγούμενο άρθροΤην Τετάρτη 2 Νοέμβρη ξεκινά το 14ο Φθινοπωρινό Όπεν – κύπελλο “Σπύρος Λοβέρδος”
Επόμενο άρθροΌλα ήρεμα αυτή την ώρα γύρω από το γήπεδο όσο και εντός αυτού ενόψει του ντέρμπι ΑΕΚ ΠΑΟΚ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.