Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και οι «Μνήμες Μικράς Ασίας» συνεχίζονται!

0

Δελτίο Τύπου

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» και οι «Μνήμες Μικράς Ασίας» συνεχίζονται!

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη – Μνήμες Μικράς Ασίας» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζονται!

  • Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στον πολυχώρο Δροσίνη της Νέας Χαλκηδόνας, ακολουθεί η θεατρική παράσταση «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ».

Ένα θεατρικό έργο της Τάνιας Χαροκόπου, που αναβιώνει την δράση, το έργο και τον τραγικό θάνατο του πιο φωτισμένου ιεράρχη του 20ου αιώνα.

Σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη και πρωταγωνιστές τους Χάρη Εμ. Αγγουράκη, Τάνια Τρύπη, Σταύρο Νικολαΐδη, Χρήστο Κάλοου, Παναγιώτη Πετράκη, Κωνσταντίνα Σιλέβρη, Μαριλού Πανουτσοπούλου.

  • Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ., η θεατρική παράσταση “Η ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ & Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ”. Ένα έργο θρήνος για την Μικρασιατική τραγωδία αλλά και ύμνος για την δύναμη των προσφύγων για δημιουργία. Μία συρραφή έργων των Π. Συριάνογλου, Ν. Μάντη, Α. Βαφειαδάκη.

Κείμενα – Σκηνοθεσία: Πελαγία Βουτζουλίδου.

  • Την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου μία ξεχωριστή συναυλία στη λίμνη του αγαπημένου μας άλσους με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Με αποσκευές τα τραγούδια 27 χρόνων δισκογραφίας αλλά κυρίως με τον ενθουσιασμό για έναν Σεπτέμβρη αυθόρμητο και ελεύθερο. Μία συναυλία στο πιο όμορφο άλσος της Αττικής που θα μείνει σε όλους μας αξέχαστη!

  • Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Λ. Δεκελείας 152), η θεατρική παράσταση “ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ”!

Ένα κείμενο – φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτό τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στις έννοιες της αξιοπρέπειας και της δικαιοσύνης.

Η παράσταση “ξετυλίγει” την μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες, τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος τους.

Κείμενο – Ερμηνεία: Γιάννης Βούρος.

  • Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ στον πολυχώρο Δροσίνη (Δροσίνη 11) στη Νέα Χαλκηδόνα η χοροθεατρική παράσταση “Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ”, από την Πειραματική θεατρική σκηνή “ΔΡΩΜΕΝΟ” της “Όασης – Δρώμενο ΠΟ.Φ.Ε.Σ.”

Η έκφραση των καταπιεσμένων αναγκών, των ανέκφραστων συναισθημάτων, των ανεκπλήρωτων επιθυμιών του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από μία πρωτότυπη σκηνική σύνθεση. Βασισμένο σε κείμενα της Σταυρούλας Ζάμπρα, κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών.

Σκηνοθεσία: Δανάη Γκενέ, Σπύρος Κοπανιτσάνος.

«Όπως κάναμε κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, συνεχίσαμε και στον καθιερωμένο πλέον στην πόλη μας Πολιτιστικό Σεπτέμβρη. Με λίγα λόγια προσπαθήσαμε όλους αυτούς τους μήνες ως Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας να δημιουργήσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα καλύπτει στο μέγιστο δυνατό βαθμό την ανάγκη όλων μας για ψυχαγωγία αλλά και χαλάρωση από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Πλέον και μετά από δύο δύσκολα χρόνια με περιορισμούς, επιθυμία μας ήταν να μοιραστούμε με όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας, όμορφες βραδιές ψυχαγωγίας, παράδοσης, ιστορικής μνήμης και πολιτισμού σε ένα ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την καλλιτεχνική δημιουργία, αναδεικνύουμε τους χώρους πολιτισμού του Δήμου μας, καθιστούμε την όμορφη πόλη μας πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής!», αναφέρει στο μήνυμά του προς τους πολίτες ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος,

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου μας παραμένει ελεύθερη και δωρεάν – Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Σας περιμένουμε!

Προηγούμενο άρθροΈκκληση του ΣΟΝΦ για συμμετοχή στην προσπάθεια επίλυσης του διοικητικού αδιεξόδου της ΕΣΣΝΑ
Επόμενο άρθροΠρόσκληση Τακτικής Συνεδρίασης Δημ.Συμβουλίου 26.9.2022 (Ωρα 7 μ.μ.)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.