Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας!

0

Σε κλίμα χαράς εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, το υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός ο οποίος τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.

Με αφορμή τα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος  Πατούλης δήλωσε: 

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία συνδυάζεται και με ένα επιπλέον ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός που είναι τα εγκαίνια και η έναρξη λειτουργίας του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 11,4 εκ. € το οποίο εντάχθηκε το 2016, αλλά μετά από δυσκολίες που εμφανίστηκαν στην πορεία εκτέλεσης της εργολαβίας και μετά από παρεμβάσεις της Περιφέρειας, των Κτιριακών Υποδομών και του Δήμου, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται σήμερα. Απομένει ακόμα το 3ο Γυμνάσιο να ολοκληρωθεί, κάτι που θεωρούμε ότι θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους, ολοκληρώνοντας έτσι με επιτυχία αυτή την παρέμβασή μας στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας. Θέλω να ευχαριστήσω και ταυτόχρονα να συγχαρώ τις Υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών, τον Δήμο και τη διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι όταν υπάρχει όραμα και θέληση, τα αποτελέσματα είναι πάντα εξαιρετικά. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Και επιπρόσθετα στο νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 το οποίο εγκρίθηκε στα τέλη του Αυγούστου του 2022, προβλέπονται:

• 45 εκ. € για τη δημιουργία, Επέκταση και Εκσυγχρονισμό Μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
• 13 εκ. € για τον Εκσυγχρονισμό εξοπλισμού εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένης της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση
• 10 εκ. € για τη δημιουργία, Επέκταση και Εκσυγχρονισμό Μονάδων Προσχολικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας
• 60 εκ. € για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων μεταξύ των οποίων και υφιστάμενων σχολικών κτιρίων

Η Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ και στηρίζει καθημερινά τον πολίτη, τις επιχειρήσεις, τους δήμους, το κράτος. Με σχέδιο, όραμα και συνεργασίες δημιουργούμε τις υποδομές για ένα λαμπρό μέλλον για τους νέους μας».

Ενώ ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων:  Με μεγάλη χαρά εγκαινιάζουμε σήμερα τα νέα κτίρια του 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας. Σε αυτή την γιορτή για την πόλη μας, πριν απ’ όλα τα άλλα οφείλω να ευχαριστήσω θερμά και από καρδιάς όλους, όσοι συνετέλεσαν στην ανέγερσή του. Την Περιφέρεια Αττικής, τους Φορείς της Κυβέρνησης, τις Κτιριακές Υποδομές, τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, την Εργολάβο του έργου, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, τον Διευθυντή, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τους κατοίκους της γειτονιάς αυτής, την Ένωση Γονέων και όλους όσοι έβαλαν το λιθαράκι τους για την διεκδίκηση αρχικά και την περάτωση εν συνεχεία του συγκεκριμένου έργου. Βλέποντας αυτό το σπουδαίο έργο ολοκληρωμένο δεν μπορώ να μην θυμηθώ πως από τις πρώτες κιόλας μέρες ημέρες της θητείας μας, ανά μία, το πολύ δύο εβδομάδες, βρισκόμουν εδώ με συνεργάτες μου στη Δημοτική Αρχή αλλά και στελέχη της Περιφέρειας Αττικής όπως τον Αντιπεριφερειάρχη κο Δημόπουλο, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για να τρέξουν οι εργασίες και να φτάσουμε σήμερα να υποδεχόμαστε σε ένα σύγχρονο κτίριο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σε μία περίοδο πρωτόγνωρη, δύσκολη και απαιτητική. Εν μέσω μίας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, που όπως πολύ καλά γνωρίζετε άλλαξε, λίγο ή πολύ, τα τελικά χρονοδιαγράμματα όχι μόνο για το συγκεκριμένο έργο, αλλά για όλα τα μεγάλα  έργα που εξελίσσονταν στην Περιφέρεια Αττικής και σε όλη τη χώρα.  Τους τελευταίους ωστόσο μήνες έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. Ο στόχος μας όλο αυτό το διάστημα ήταν  αυτό το υπερσύγχρονο και ταυτόχρονα πανέμορφο σχολείο με τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του, με τα υπερσύγχρονα εργαστήριά του, τις βιβλιοθήκες του, τους αθλητικούς χώρους και ότι απαιτεί η σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, να παραδοθεί σε μαθητές, καθηγητές και προσωπικό με το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Στόχος που με σκληρή δουλειά επιτεύχθηκε. Πλέον στρέφουμε το βλέμμα μας στην ολοκλήρωση του 3ου Γυμνασίου, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι στην ευρύτερη προσπάθειά της δημοτικής μας αρχής να αναβαθμίσουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και άλλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας. Κλείνοντας και απευθυνόμενος στις μαθήτριες και τους μαθητές του 3ου Λυκείου. Είμαι βέβαιος πως αυτό το σχολικό συγκρότημα θα το αγαπήσουν και θα καμαρώνουν για αυτό, καθώς ήδη από αυτή την εβδομάδα θα κάνουν τα μαθήματά τους σε ένα από τα πιο νέα και σύγχρονα σχολικά συγκροτήματα όλης της Αττικής. Καλή πρόοδο σε όλες και όλους, καλή σχολική χρονιά, και για το σχολείο μας, τι άλλο; Καλορίζικο! Σας ευχαριστώ!».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο νέο 3ο Λύκειο Ν.Φ. εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, κατασκευάστηκαν επίσης αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες βιβλιοθήκης, εργαστήρια φυσικοχημείας, εργαστήρια πληροφορικής,  αίθουσες αισθητικής αγωγής, εργαστήρια ξένων γλωσσών καθώς και εργαστήριο τεχνολογίας σχεδίου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, η επικεφαλής της Παράταξης «Δύναμη Ζωής» και π. Περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Σ. Αλυμάρα, ο Περιφερειακός Συμβούλος Χ. Καραμάνος, στελέχη της ΚτΥπ ΑΕ, οι πρώην Δήμαρχοι Α. Βασιλόπουλος (επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών») και Π. Γρετζελιάς (επικεφαλής της παράταξης «Ξανά Μαζί»), ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη της Καρδιάς μας» Χ. Τομπούλογλου, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ν. Σερετάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλης Ενότητα» και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τ. Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού Μ. Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Θ. Λέκκας, ο Αντιπρόεδρος του Π.Π.Ι.Ε.Δ. Χ. Κοπελούσος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» Η. Τάφας και Σ. Κοσκολέτος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» Γ. Ανεμογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ξανά Μαζί» Γ. Αναγνώστου και Π. Λαζαρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η πόλη της Καρδιάς μας» Τ. Αθανασόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Ζαχαριάδης, οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Γούλας, Γ. Ουσταμπασίδης, Ε. Παπαλουκά, ο Πρόεδρος της Β΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Π. Βεντήρης, η Αντιπρόεδρος Κ. Κατσιφή, η σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Α. Σουρτζή, ο Διευθυντής Α. Τζιοβάρας, οι εκπαιδευτικοί του 3ου Λυκείου αλλά και άλλων σχολικών μονάδων της πόλης μας, στελέχη συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, καθώς και μέλη του γονεϊκού κινήματος, της Ένωσης Γονέων, του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων που όλα αυτά τα χρόνια από το δικό τους μετερίζι, έδωσαν τον δικό τους αγώνα για να κατασκευαστεί και σήμερα να εγκαινιαστεί αυτό το σχολείο – κόσμημα για την πόλη μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας – Φωτορεπορτάζ
Επόμενο άρθροΕντυπωσίασαν τα Κιτρινόμαυρα Σπαθιά στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.