Εκδήλωση Μνήμης της ΚΑΕ ΑΕΚ στο ΠΠΙΕΔ – Φωτορεπορτάζ

0

Ωρα «Ιστορίας και Μνήμης» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η ΑΕΚ ΒC υπενθυμίζει, ότι σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της συλλογικής συνείδησης για την εθνική τραγωδία, τη Μικρασιατική Καταστροφή,  διοργανώνει τις δράσεις «1922-2022: Ημέρες Ιστορίας και Μνήμης», σε συνεργασία με τους Φίλους Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ και τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (ΣΠΑΚ – ΑΕΚ).

Η εκδήλωση διαξάγεται στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Λεωφ. Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια), όπου δίνει το «παρών» και αντιπροσωπεία των αθλητών της «Βασίλισσας».

H Ημέρα είναι αφιερωμένη στον Έλληνα Πρόσφυγα, γι’ αυτό και τιμάται και η μνήμη του εκ Σαμψούντος πρόσφυγα, Στέλιου Σεραφείδη. Στην εκδήλωση παραβρίσκεται η θυγατέρα του αειμνήστου θρυλικού αθλητή του Συλλόγου μας, Σοφία.

Το πρόγραμμα είχε :

20:00 Ξενάγηση στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» (1ος όροφος ΠΠΙΕΔ)

20:45 Εκδήλωση στο Αμφιθέατρο (Άλσος, όπισθεν του ΠΠΙΕΔ)

Κεντρικός ομιλητής

Νικόλαος Ουζούνογλου (Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών/Oμότιμος Καθηγητής ΕΜΠ): «Η σημασία της ανασύστασης του πνεύματος του Ελληνισμού της Ανατολής για όλο το Έθνος».

Αφηγήτρια

Κωνσταντίνα Σόγια (Επιστημονική συνεργάτιδα του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας/Εκπαιδευτικός): Δραματοποιημένη αφήγηση αυθεντικών μαρτυριών Μικρασιατών δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, καθώς και η Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Κ. Σακκαλόγλου. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ Γιώργος Νικολάου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Ευάγγελος Ασλανίδης, ο διοικητικός ηγέτης του τμήματος χάντμπολ Σταμάτης Παπασταμάτης, Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ Χριστίνα Σούκερη, καθώς και πλήθος κόσμου και φίλων της Ένωσης.

Παναγιώτης Τριαντόπουλος , Managing Director ΑΕΚ BC , Από την ΚΑΕ ΑΕΚ ,

Και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ π. Τιμόθεος.

Ακολουθεί Φωτορεπορτάζ

Προηγούμενο άρθροΔήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: «ΑΧ ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ!»
Επόμενο άρθροAEK BC : Συγκίνηση για το «1922» στο ΠΠΙΕΔ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.