Ομαδικό Κύπελλο Ελλάδας: πολύ κοντά στη μεγάλη έκπληξη έφτασε ο ΣΟΝΦ

0
Μια ανάσα από τη μεγάλη έκπληξη έφτασε ο ΣΟΝΦ στα προημιτελικά του 40ου Ομαδικού Κυπέλλου Ελλάδας όπου αντιμετώπισε την ομάδα της Ευβοϊκής ΕΣ η οποία τελικά κατέκτησε και τον τίτλο. Η Ευβοϊκή ήταν κυπελλούχος και το 2021  ενώ φέτος εκτός των άλλων βγήκε 3η στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α Εθνικής κατηγορίας.
Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας έχασε τελικά με 2,5-1,5 όμως απείλησε σοβαρά την Ευβοϊκή που παρέταξε μια ισχυρή σύνθεση με 1 γκράνμετρ (GM) και 2 διεθνείς μετρ (IM).
Ο ΣΟΝΦ προηγήθηκε στο σκορ με ωραία νίκη του Νίκου Σερετάκη επί της  IM Eva Repkova.

Στην 1η σκακιέρα ο Νίκος Μπαλάσκας έπαιξε πολύ καλά απέναντι στον ισχυρό GM Γιάννη Παπαϊωάννου, αλλά ήρθε σε μεγάλη πίεση χρόνου που δεν του επέτρεψε να αποσπάσει την ισοπαλία στο φινάλε.

Στην 3η σκακιέρα ο Θοδωρής Καλογριδάκης έχασε ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την μεγάλη υπεροχή που έβγαλε απέναντι στον ΙΜ Σωτήρη Μαλικένζο και να διευρύνει το σκορ. Στη συνέχεια, μετά την ήττα μας στην 1η σκακιέρα,  απέρριψε δυνατότητα ισοπαλίας και πήρε ρίσκα πιέζοντας για τη νίκη που χρειαζόμασταν αλλά τελικά έχασε.

Στην 2η σκακιέρα ο  Γιώργος Καλογριδάκης έφερε ισοπαλία με τον ισχυρό νεαρό παίκτη της Ευβοϊκής Δημήτρη Μακρίδη μετά από μια πολύ αμφίρροπη παρτίδα με έντονες διακυμάνσεις.
Αρχηγός της ομάδας μας ήταν ο Νίκος Δεληγιάννης.

Η ομάδα μας στην πρώτη της εμφάνιση στο final-8 του κυπέλλου μπορεί να μην κατάφερε την μεγάλη έκπληξη, έφτασε όμως  πολύ κοντά και απέσπασε τα θετικά σχόλια και τα συγχαρητήρια πολλών φίλων του σκακιού.

Βαθμολογίες και αποτελέσματα δημοσιεύονται ΕΔΩ ενώ μπορείτε να δείτε τις παρτίδες από τους αγώνες ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΈνα ακόμη μεγάλο έργο σε πλήρη εξέλιξη στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για την επετειακή εκδήλωση της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στο Ηρώδειο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.