Συνέντευξη Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπύρου Μπερδέση στην fx-news

0

Συνέντευξη Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημ. Αστυνομίας Σπύρου Μπερδέση στην fxnews

 

Κε Μπερδέση η Κοινωνική Πολιτική φαίνεται πως είναι ένα πεδίο δράσης στο οποίο έχει εστιάσει η Δημοτική σας Αρχή; Μπορείτε να μας περιγράψετε εν συντομία το έως σήμερα έργο σας και τις από εδώ και πέρα στοχεύσεις σας;

Όπως έχω ξαναπεί σε συνεντεύξεις μου, κύριος στόχος της δημοτικής μας αρχής από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, ήταν αφ’ ενός να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τις προϋπάρχουσες δομές π.χ. Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικό Ενδυματοπωλείο κοκ, και αφετέρου να δημιουργήσουμε νέες. Προς όφελος εκείνων των συνανθρώπων μας, που οι συγκυρίες της ζωής, τους οδήγησαν να το έχουν, ίσως λίγο περισσότερο από άλλους ανάγκη. Σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση, ως Δήμος να απλώνουμε το χέρι και μαζί να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες, να ανακουφίζουμε την δύσκολη καθημερινότητα. Μαζί να παλεύουμε αλλά και να δημιουργούμε ένα καλύτερο αύριο. Καλή η καθαριότητα και όλοι την θέλουμε, καλά τα τεχνικά έργα και όλοι τα θέλουμε, αλλά υπάρχει και ο συνάνθρωπος.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ήδη από τον 2ο χρόνο της θητείας μας, είδατε για παράδειγμα να γίνεται πράξη μία βασική δέσμευση του Δημάρχου Γ. Βούρου, με τα εγκαίνια του Κοινωνικού Εστιατορίου στην συνοικία των Απομάχων.

Οφείλω επίσης στο σημείο αυτό να πω πως η δουλειά στον τομέα των Κοινωνικών μας Υπηρεσιών δεν σταματά με την δημιουργία ή τα εγκαίνια μίας δομής, ενός έργου. Η δουλειά της Κοινωνικής μας Υπηρεσίας και των στελεχών της είναι καθημερινή, πολυεπίπεδη και υπέρ του δέοντος χρήσιμη. Αυτό έγινε ευρύτερα κατανοητό στα χρόνια της πανδημίας.

Και αυτό το έργο προσπαθούμε καθημερινά ως διοίκηση του Δήμου να ενισχύουμε, όπως έγινε λ.χ. με την αγορά νέου Ι.Χ. αυτοκινήτου, που εδώ και μερικούς μήνες εξυπηρετεί τις ανάγκες του «βοήθεια στο σπίτι», ικανοποιώντας χρόνια αιτήματα των στελεχών και των εργαζομένων του Δήμου μας και φυσικά των συμπολιτών μας. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.

 

Μπορείτε να μας αναφέρετε ορισμένες από τις δράσεις που έχετε προγραμματίσει για τους προσεχείς μήνες;

Οι δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες και τα δωρεάν θαλάσσια λουτρά για οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας, τα δωρεάν θαλάσσια λουτρά αλλά και εκδρομές για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου μας, η δωρεάν θερινή δημιουργική απασχόληση (υλοποιείται από το τμήμα αθλητισμού) για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας, η διοργάνωση μίας ακόμη εθελοντικής αιμοδοσίας, τα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών (ΚΑΡΠΑ), η δωρεάν κατασκήνωση για περίπου 50 παιδιά συνδημοτών μας, καθώς και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, είναι ορισμένες από τις δράσεις με κοινωνικό πρόσημο που υλοποιεί και έχει προγραμματίσει για τους μήνες του καλοκαιριού η δημοτική μας αρχή.

 

  1. Κε Μπερδέση θα σας κάνουμε την ίδια ερώτηση που κάναμε και στον κ. Κοσκολέτο. Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να ανακοινώνονται υποψηφιότητες για την θέση του Δημάρχου. Κάποιο σχόλιο επ’ αυτού.

Κε Γιαννακούδη, η θητεία μας ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2023. Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά. Καλά τα λόγια, καλές οι διακηρύξεις, αλλά θέλουμε να κριθούμε κυρίως από τις πράξεις μας, το ήθος μας, την δουλειά μας. Δεν νομίζω ότι είναι ακόμη η ώρα να μιλήσουμε για τις εκλογές. Το φθινόπωρο του 2023 οι συμπολίτες θα δουν τα ψηφοδέλτια, θα συγκρίνουν και θα αποφασίσουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σε αυτά τα ψηφοδέλτια θα συμπεριλαμβάνεται και αυτό της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Βούρο. Για τα υπόλοιπα καλό είναι να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη Δημάρχου στην fx-news : 3 εμβληματικά έργα για τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου ΝΦ-ΝΧ κ.Γατσούλη
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.