Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στη Ν. Ιωνία

0

Με λαμπρότητα τελέσθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον υπαίθριο χώρο του ομώνυμου Ιερού Παρεκκλησίου που βρίσκεται στην είσοδο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ με τη συμμετοχή πολλών κληρικών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ιερού Παρεκκλησίου ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Το παρών στην ακολουθία έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη των Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και Μικρασιατικών σωματείων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα θεία χαρίσματα και στις αρετές της Αγίας Παρασκευής, η οποία με την θερμή πίστη της προς τον Κύριο αφιέρωσε ολοκληρωτικά τον εαυτό της στην προσευχή, την ελεημοσύνη και στο ύψιστο έργο της διάδοσης του Λόγου του Θεού.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονος.

Ανήμερα της εορτής το πρωί και ώρες 07:00-10:00 θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθροΜε την συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου έπεσε η αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΔήμος ΝΦ-ΝΧ : Προσέχουμε – Προστατεύουμε το άλσος μας
Εκδότης Fx-news. Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.