Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σωτήρη Κοσκολέτου στην fx-news

0

Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών Σωτήρη Κοσκολέτου στην fxnews

  1. Κε Κοσκολέτο τον προσεχή Σεπτέμβριο εισέρχεστε στον 3οχρόνο της θητείας σας. Κάνοντας έναν απολογισμό τι έχετε πετύχει μέχρι σήμερα;

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνετε  να αναφερθώ σε ένα κομμάτι του έργου της δημοτικής μας αρχής. Όπως αναφέρατε και εσείς τον προσεχή Σεπτέμβριο θα μπούμε στον 3ο χρόνο της θητείας μας. Μία θητεία κατά την οποία συναντήσαμε πρωτόγνωρες δυσκολίες όχι μόνο ως Δήμος, αλλά ως τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά. Δύο χρόνια με πανδημία, με μειωμένο προσωπικό, μειωμένα έσοδα, με τεράστιες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος αλλά και με την πραγματική ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας αφ’ενός, και υλοποίησης των δεσμεύσεών μας αφετέρου.

Τι καταφέραμε λοιπόν αυτά τα χρόνια. Θα ξεκινήσω από τον τομέα που μου έχει αναθέσει τους τελευταίους μήνες ο Δήμαρχος της πόλης μας ο Γ. Βούρος και που δεν είναι άλλος από τα Οικονομικά του Δήμου μας.

Βασικός και κύριος στόχος μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον εξορθολογισμό των οικονομικών μας. Με χαρά μπορώ να πω σήμερα, πως παρά τις δυσκολίες, καταφέραμε να ισορροπήσουμε το έλλειμμα που κληρονομήσαμε στο κομμάτι των λειτουργικών δαπανών, να αποπληρώσουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, κινήσεις  αναγκαίες που μας επιτρέπουν σήμερα να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους που έχουμε θέσει.

Στον πρώτο και κύριο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μία καθαρή και περιποιημένη πόλη, έχοντας ταυτόχρονα τους χαμηλότερους συντελεστές δημοτικών τελών σε ολόκληρη την Αττική. Ως γνωστόν σήμερα διοικούμε με δημοτικά τέλη στα 0,90€/τμ για τις οικίες και ιδιαίτερα χαμηλούς συντελεστές και για τις επαγγελματικές στέγες. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το επαναλαμβάνουμε ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτό και γνωστό στην τοπική κοινωνία, στους συμπολίτες και στις συμπολίτισσές μας, καθώς ο στόχος ήταν, είναι και θα είναι διττός. Χαμηλοί συντελεστές, με τις καλύτερες δυνατές… υπηρεσίες προς τους δημότες. Εδώ βέβαια αξίζει να τονίσουμε πως παρότι ο Κλεισθένης δεν μας δίνει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπαθούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, να παρέχουμε στους συνδημότες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που θα μπορούσαμε να παρέχουμε. Το έχω πει πολλές φορές, θα το πω κι άλλη μια, πάνω απ’ όλα είμαστε δημότες της πόλης μας!

Στον στόχο για μικρότερης ή μεγαλύτερης κλίμακας, τεχνικές παρεμβάσεις σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.

Στον στόχο της αναβάθμισης των κοινωνικών μας δομών και υπηρεσιών. Στον στόχο για περισσότερους κοινόχρηστους – ελεύθερους χώρους.

 

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι της Δημοτικής Αρχής για το 2022. Τι θα δούμε να υλοποιείται αυτό το έτος, ίσως το σημαντικότερο της θητείας σας;

Το 2022 θα είναι όντως η χρονιά ορισμένων άκρως σημαντικών για την πόλη μας έργων.

Οι συμπολίτες μας θα δουν να ολοκληρώνονται τα συνοδά του γηπέδου της ΑΕΚ έργα, το έργο της υπογειοποίησης, καθώς και της πεζοδρόμησης των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου & Φωκών.

Πρόκειται επίσης να ξεκινήσει το έργο της ολικής αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε κάθε σημείο, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Πρόκειται να δούμε την ολοκλήρωση της κατασκευής του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας αρχικά, και του 3ου Γυμνασίου λίγους μήνες αργότερα.

Επίσης ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή νέου βρεφονηπιακού/παιδικού σταθμού σε συνεργασία με την Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος. Σύγχρονες υποδομές για παιδιά οικογενειών της πόλης μας, μιας και το 50% των θέσεων θα ανήκει στο Δήμο, με την Μητρόπολη να καλύπτει το σύνολο των λειτουργικών δαπανών για τα επόμενα έτη! Έργο που δεν αποκλείεται και αυτό να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Συνεχίζουμε παράλληλα τις προσπάθειές μας για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, προχωράμε σε λίγους μήνες στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στη Νέα Χαλκηδόνα, έργο που χρηματοδοτείται σε ένα μεγάλο ποσοστό από το Πράσινο Ταμείο, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές κινήσεις για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Αυτά εν ολίγοις και σε επικεφαλίδες.

 

  1. Βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να ανακοινώνονται υποψηφιότητες για την θέση του Δημάρχου. Κάποιο σχόλιο επ’ αυτού.

Το σχόλιό μου επ’ αυτού είναι το εξής. Ως δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκλεχθήκαμε για να υπηρετήσουμε τον συμπολίτη μας, βελτιώνοντας με τα μέσα που φυσικά διαθέτουμε την καθημερινότητα στην έτσι και αλλιώς όμορφη πόλη μας. Οι εκλογές ακόμη αργούν, οφείλουμε επομένως να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με όλες μας τις δυνάμεις, οφείλουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας, και το Φθινόπωρο του 2023, όπως έχει επισημάνει και ο επικεφαλής της παράταξής μας και Δήμαρχος, ο κ. Βούρος, όλοι μαζί θα κριθούμε! Σε αυτό το σημείο θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά και δημόσια τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια της θητείας μας. Η δουλειά, αμείωτα συνεχίζεται, να είστε βέβαιοι γι’ αυτό!

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου ΝΦ-ΝΧ κ.Γατσούλη
Επόμενο άρθροΠρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στη Ν. Φιλαδέλφεια
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.