«Ημερήσια θερινή αθλητική & δημιουργική απασχόληση – summer camp 2022» – Ξεκινάμε!

0

Δελτίο Τύπου

«Ημερήσια θερινή αθλητική & δημιουργική απασχόληση – summer camp 2022» – Ξεκινάμε!

 

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στα πλαίσια των Αθλητικών – Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για το έτος 2022, όπως ανακοίνωσε σχετικά τον Μάιο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Βούρος, θα υλοποιήσει και φέτος το πρόγραμμα της «Ημερησίας Θερινής Δημιουργικής & Αθλητικής Απασχόλησης» για παιδιά που φοιτούν ήδη στο δημοτικό σχολείο, (γεννηθέντα από 2010 έως 2015).

 

Η διαδικασία των εγγραφών ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου. Οι αιτήσεις «άγγιξαν» συνολικά τις 300 και θα γίνουν όλες δεκτές!

 

Το πρόγραμμα έχει γίνει θεσμός παρέχεται δωρεάν και υλοποιείται με την ενεργό συμμετοχή του μονίμου, αορίστου χρόνου και εκτάκτου προσωπικού (Κ.Φ.Α. – Γυμναστές, Παιδαγωγοί, Μουσικοί κ.λ.π.) του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

 

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας, ευαισθητοποιημένος στα θέματα που αφορούν την παιδική ηλικία, και στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, επιχειρεί μέσω του προγράμματος αυτού, να προσφέρει στους μικρούς δημότες του, για δεκαπέντε (15) ημέρες, δωρεάν καλοκαιρινή και δημιουργική απασχόληση, με κύριο στόχο την ψυχαγωγία, την αναψυχή, την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη τους.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εργαζόμενους γονείς, των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα με βάσει την σημερινή οικονομική κρίση, να επωμισθούν τα έξοδα φιλοξενίας των παιδιών τους σε αντίστοιχες δράσεις και δραστηριότητες.

 

Επιδίωξη του Δήμου μας είναι, να μπορέσει να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, την ευκαιρία καλοκαιρινής και δημιουργικής απασχόλησης, με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματά της και τις ευχάριστες αναμνήσεις που θα αποκομίσουν από την συμμετοχή τους.

 

– Ως χώροι συγκέντρωσης των παιδιών, θα χρησιμοποιηθούν δύο (2) σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας.

 

Συγκεκριμένα το 1ο Δημ. Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας ( Γρηγορίου Ε΄-1) και το 4ο Δημ. Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Λαχανά 1-3), τα οποία εξυπηρετούν και τις ανάγκες του εν λόγω προγράμματος.

 

– Η χρονική διάρκεια του προγράμματος, είναι τρεις (3) εβδομάδες, θα ξεκινήσει την Δευτέρα  27/06/2022 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 15/07/2022.

 

– Η λειτουργία του προγράμματος είναι καθημερινή (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και από ώρες 7:30 -16:00.

 

– Τα συμμετέχοντα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες εργασίας, αναλόγως με την ηλικία και την τάξη φοίτησης τους.

 

– Ενδεικτικά, το ημερήσιο πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 7:30 – 9:00 – Προσέλευση των παιδιών.
  • 9:00 – 11:00 – Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.
  • 11:00 -12:00 – Διάλειμμα και πρόγευμα.
  • 12:00-15:00 – Δραστηριότητες Εσωτερικού Χώρου (κατασκευές, ζωγραφική, Μουσικοκινητική αγωγή, κ.λ.π.).
  • 15:00 -15:30 – Μεσημεριανό Φαγητό.
  • 15:30 -16:00 – Ελεύθερος Χρόνος (προβολή βίντεο, επιτραπέζια παιχνίδια, κ.λ.π.) και σταδιακή αποχώρηση.
  • Το πρόγευμα και το φαγητό είναι ευθύνη των γονέων των παιδιών.
  • Στο χώρο των σχολείων, προβλέπονται ψυγεία για την συντήρηση των τροφίμων και φούρνοι μικροκυμάτων για το ζέσταμα των φαγητών.
  • Μία (1) ημέρα την εβδομάδα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει -προαιρετικά- εκδρομή ή επίσκεψη των παιδιών σε χώρο εκτός του σχολείου και μεταφορά με Λεωφορείο (όπως, Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, πάρκα αναψυχής, κ.λ.π.), με το κόστος να βαρύνει τους ίδιους.
  • Υφίσταται καθημερινή παρουσία ιατρού στους χώρους των δραστηριοτήτων.

 

Με την καλύτερη διάθεση και πολλά χαμόγελα ξεκινάμε!

 

Ø Σημείωση: Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) & Εγκυκλίους, που έχουν εκδοθεί σχετικά με την εφαρμογή εκτάκτων μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού SARSCOV-2, από 20/03/2020 και τις τροποποιήσεις τους έως και σήμερα, το ανωτέρω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ
Επόμενο άρθροΣτα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΣΟΝΦ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.