Ανακοίνωση – Κάλεσμα για Κινητοποίηση 16/6/22 Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ)

0

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας (μέλος ΟΓΕ) συμπαραστέκεται στον αγώνα του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου μας, που γι’ ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι  δέχτηκαν απρόκλητα φραστική επίθεση από τον Δήμαρχο, κ. Βούρο, επειδή ζήτησαν  τα αυτονόητα, την επίλυση σοβαρών λειτουργικών θεμάτων των υπηρεσιών και προβλημάτων των εργαζομένων.

Οι γυναίκες της περιοχής, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του Δήμου και απαιτούμε τώρα αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας. 

Χρόνια τώρα βλέπουμε να υποβαθμίζονται συνεχώς οι δημόσιες υπηρεσίες στο όνομα του κόστους – οφέλους και της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων, πολιτική που υπερασπίζεται η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ – ΝΔ),  υπηρετώντας πιστά τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Κάθε χρόνο παίζουμε κορώνα – γράμματα την εγγραφή των παιδιών μας και τη συμμετοχή τους στην προσχολική αγωγή, με εκατοντάδες βρέφη και νήπια να μένουν εκτός της προσχολικής αγωγής, αφού οι υποδομές (κτηριακές – προσωπικό) των Βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών έχουν τεράστιες ελλείψεις .

Οι ελεύθεροι χώροι, όπως οι παιδικές χαρές που κάθε παιδί έχει ανάγκη για να περάσει όμορφα και ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο του είναι υποβαθμισμένοι έως ανύπαρκτοι.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αρχή αντί να αναλάβει, όπως θα έπρεπε την ευθύνη της για την αναβάθμιση των χώρων και των υποδομών, δίνει δύο χώρους της περιοχής στην Μητρόπολη, το πάρκο Μουστακλή στην Φιλαδέλφεια για να χτίσει η Μητρόπολη δικό της παιδικό σταθμό, ενώ προοριζόταν ο χώρος για το χτίσιμο του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού με αποκλειστικά δική της ευθύνη και τώρα προσπαθεί να δώσει πάρκο στο Κάτω Κουκλάκι, στην Χαλκηδόνα για να τοποθετήσει η Μητρόπολη ναΐσκο.

Οι υπηρεσίες του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, της καθαριότητας στον δήμο μας υποβαθμίζονται συνεχώς.

Δεν ανεχόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα τις ανάγκες μας, να υποβαθμίζεται η ζωή η δική μας και των παιδιών μας στο όνομα του κέρδους , να μην υπάρχουν υποδομές δημόσιες και δωρεάν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας, τη στιγμή που καλούμαστε να χρυσοπληρώνουμε φόρους και δημοτικά τέλη.

Δεν υποκύπτουμε στον αυταρχισμό και στις απειλές της Δημοτικής Αρχής.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, κάθε άνθρωπο που πλήττεται από την πολιτική της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, βλέποντας τη ζωή του να θυσιάζεται στον βωμό των κερδών τους.

Διεκδικούμε τώρα υποδομές και υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δήμου και του Σωματείου τους

Καλούμε στην κινητοποίηση την Πέμπτη 16/6 και ώρα 8:00 π.μ.  έξω από το Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας  

Προηγούμενο άρθροΜία ξεχωριστή παιδική γιορτή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας την Παρασκευή 17 Ιουνίου για όλους τους μικρούς μας φίλους!
Επόμενο άρθροΑποκλειστικό: Η ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Ν.Φ. – Ν.Χ. Γιάννη Βούρου στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων και τα στελέχη του Δήμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.