Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης ενθυμημάτων στο ΠΠΙΕΔ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0

Δελτίο Τύπου

Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης ενθυμημάτων στο ΠΠΙΕΔ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

 

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 στο Π.Π.Ι.Ε.Δ του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας τα εγκαίνια περιοδικής έκθεσης ενθυμημάτων του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή αλλά και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και η Λευκοθέα Στεργίου (Προϊσταμένη Δ.Ο. – Αυτοτελούς Τμ. Π.Π.Ι.Ε.Δ.).

 

Η συγκεκριμένη ξεχωριστή έκθεση ενθυμημάτων αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια ανάδειξης και διατήρησης της πολιτισμικής κληρονομιάς και κουλτούρας της Μικράς Ασίας, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η μεταλαμπάδευση της γνώσης στις νεότερες γενιές.

 

Τα κειμήλια, προέρχονται όλα από δωρεές απογόνων προσφύγων, φυλάσσονται στην αποθήκη του Μουσείου και δεν έχουν εκτεθεί ποτέ έως τώρα σε κοινό. Πλέον βρίσκουν την θέση που τους αρμόζει, με στόχο να αναδείξουν την συναισθηματική και μνημονική τους αξία, μεταφέροντας πληροφορίες, θύμησες και αξίες του παρελθόντος στη σύγχρονη εποχή.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους!

 

Ακολούθησε στο θεατράκι του Π.Π.Ι.Ε.Δ. συναυλία από το συγκρότημα AΛΚMAN, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο “Ανατολή”, μία σύγχρονη προσέγγιση της μουσικής της Μικρασίας και της Καππαδοκίας.

 

Εκτός του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Τάσος Κωνσταντινίδης, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αλέκος Γούλας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, ο σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Κριεκούκης, η σύμβουλος της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Αγγελική Σουρτζή, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. του Δήμου Νέας Ιωνίας Λουκάς Χριστοδούλου, μέλη του Δ.Σ. του Π.Π.Ι.Ε.Δ., εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συμπολιτών μας.

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική δεντροφύτευση «ας φυτέψουμε παρέα» του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ : Βίντεο με την πρόοδο των εργασιών
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.